kiállítás

2020.11.10. 09:00

A természet látványa elősegíti a gyógyulást – Boros Károlyné fotói a Kanizsai Dorottya Kórházban

A Kanizsai Dorottya Kórház betegei a krónikus belgyógyászaton, illetve az ápolási és a pszichiátriai osztályon Boros Károlyné fotóiban gyönyörködhetnek. Az alkotó, a Magyar Ápolási Egyesület zalai elnöke hisz a vizuális terápia erejében.

Benedek Bálint

Boros Károlyné fotóit most csak a betegek láthatják Fotó: ZH

Boros Károlyné elmondta: a betegek komfortérzetének javításához, a gyógyulásuk elősegítéséhez nagy mértékben hozzájárul a természet látványa. A tudomány is igazolta: a zöldkörnyezet elősegíti a szociális, fizikai, mentális és tanulással kapcsolatos jóllétet is.

Boros Károlyné fotóit most csak a betegek láthatják Fotó: ZH

– Bár a szigorú járványügyi intézkedések miatt a kórház látogatókat nem fogadhat, ám az intézmény 8. számú épületének lépcsőházába természetfotók kerültek – folytatta. – Két emelet magasságban 19 kép látható, virágokról, madarakról, lepkékről, tájakról. A képek kihelyezése után volt, aki megjegyezte: amióta azok kikerültek, könnyebben teszik meg a két emeletet, nem is használják a liftet, a lépcsőn közlekednek. A másik tárlatom „Képek és versek” címmel látható a kórház 5. emeleti Erdős László galériájában. Ott a fotók mellett Lengyák István, a magyar kultúra lovagja által válogatott versek is olvashatók.

Boros Károlynét nemrégiben egy másik megtiszteltetés is érte. Az egyik fővárosi hotelben megnyílt A repülés szerelmese című fotókiállítás, Nádas Tamás műrepülő világbajnok tiszteletére. És ezen a tárlaton az ápolási egyesület zalai elnökének egyik fotója is helyet kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában