Koronavírus Zalában

2020.11.21. 10:00

A programok elmaradnak Petrikeresztúron, de a helyiek figyelnek egymásra

Tisztasági csomagokat osztott az önkormányzat a héten a település lakóinak. A falugondnoki busz szerda óta szállította az összekészített táskákat, és pénteken végzett a feladattal.

Mozsár Eszter

Borvári Lili polgármester (balról) és Szép István zöldterület-gondozó Pálfi Tibornénak is átadta a csomagot Fotó: Katona Tibor

Fotó: © Katona Tibor

Pálfi Tiborné a családi házuk kapuja előtt fogadta az érkezőket, ő maga is részese volt a megmozdulásnak, hiszen saját készítésű maszkokkal járult hozzá a kezdeményezéshez.

Borvári Lili polgármester szerint az emberek fegyelmezettek, betartják a járványügyi rendelkezéseket.

Borvári Lili polgármester (balról) és Szép István zöldterület-gondozó Pálfi Tibornénak is átadta a csomagot Fotó: Katona Tibor

– A csomagban fertőtlenítő folyadék, kézmosó, tisztító- és mosogatószer található – mutatta a zacskók tartalmát a polgármester. – Minden háztartásba, azaz 150 családhoz juttatunk belőle. Ezenkívül írtunk egy rövid és közérthető tájékoztatót is az érvényben lévő szabályokról, azt is mellékeltük. A faluban nincsen csoportosulás, elmaradnak az év végi karácsonyváró, hagyományos találkozások. Régi szokás, hogy adventi naptár készül a házak ablakába. A házigazda ilyenkor süteménnyel, itallal kínálja az érkezőket. Ezek a baráti találkozók idén elmaradnak, de annál nagyobb lelkesedéssel készülnek dekorációkkal a tulajdonosok.

A faluban tavasszal ugyancsak azonnal intézkedtek a karantén idején, minden lakó, 380 ember kapott textilmaszkot. A gyerekeknek akkor névre szóló mappát és írószert ajándékoztak, feladatokkal, foglalkoztatókkal. A polgármester hozzátette, télapóünnepséget sem tartanak, ám meglepetéssel készülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában