Koronavírus Zalában

2020.11.18. 11:30

A járvány ellenére jó szezont zárt a zalaszentgróti Szent Gróth Termálfürdő

A járvány okozta nehézségek ellenére jó szezont zárt a zalaszentgróti Szent Gróth Termálfürdő. Az eredményekről és a tervekről nyilatkozott lapunknak Tóth István, az üzemeltető Szentgrótért Kft. vezetője.

Szalay Csaba

A termálfürdő medencéi egy korábbi felvételen Fotó: ZH-Archívum/Szabó Judit

– Sajnos csonka volt a szezon, mert május eleje helyett csak a hónap közepén tudtunk kinyitni a járvány miatt. Akkor is csak az öt szabadtéri medencét, a teljes üzem júniusban kezdődött. A tervezett munkákat el tudtuk végezni – mondta Tóth István.

A korábban használhatatlanná vált csúszdafelújítást elvégezték, az ülőmedencék fölé új árnyékolót építettek. A medencék elöregedett vegyszeradagolóit kicserélték és új szűrőtartályt vettek a gyermekmedencéhez. A beruházások közel 4 millió forintos költségének felét az önkormányzat biztosította, másik felét saját keretből fizették. Ezenfelül a karbantartás és felújítás minden évben legalább 2 millió forintba kerül.

A termálfürdő medencéi egy korábbi felvételen Fotó: ZH-Archívum/Szabó Judit

A fürdő szerepe a helyiek foglalkoztatásában is fontos, szezonban 25-30 főt alkalmaznak, 90 százalékuk zalaszentgróti. A következő szezonig négy dolgozó elvégzi a szükséges karbantartásokat, javításokat. A korábbi évekkel ellentétben idén a zalaszentgróti közétkeztetést biztosító vállalkozó üzemeltette a termálfürdőben az éttermet és egy zalaegerszegi vállalkozó a büfét, mindkettő közmegelégedésre. A szezonban jól szervezetten folyt a zalaszentgróti és a környékbeli iskolások úszás­oktatása. A fürdő vezetése szerint ugyanakkor a tanmedencés uszodákat jobban kellene támogatni központilag.

A helyiek régi kívánsága volt, hogy a termálfürdőt autóbusszal is meg lehessen közelíteni. Ez az idei szezonban részben megoldódott, a járatok egy része ugyanis már megáll a fürdőnél. Javította az elérhetőséget, hogy a kerékpárút a legveszélyesebb szakaszon már elkészült, és tervek szerint majd folytatódik a város felé.

– Még nincs meg az éves beszámoló, de érzésem szerint nem volt veszteséges a fürdő, biztonsággal indulhatunk neki a következő évnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában