Koronavírus Zalában

2020.11.14. 07:00

A hévízi piacon csak maszkban lehet tartózkodni

A fürdővárosban is születtek az országos intézkedéseket kiegészítő helyi rendelkezések, amelyek a Covid-fertőzés terjedésének lassítását és a biztonságot szolgálják.

Péter B. Árpád

A hévízi piac mostantól csak heti két napon, csütörtökön és szombaton nyit ki

Fotó: Péter B. Árpád

Papp Gábor polgármester arról tájékoztatta lapunkat, hogy – tízezer fő alatti település lévén – Hévízen nem kötelező a közterületi maszkhasználat, kivéve a helyi termelői piacot. A városvezető úgy rendelkezett, hogy ott kül- és beltéren is viselniük kell azt az árusoknak és a vásárlóknak is.

A hévízi piac mostantól csak heti két napon, csütörtökön és szombaton nyit ki
Fotó: Péter B. Árpád

Az igényeket és a forgalmi adatokat is figyelembe véve a vásártér az eddigi heti három nap helyett csak két napon nyit ki, csütörtökön 12 és 17, szombaton pedig 7 és 13 óra között.

A hévízi polgármesteri hivatalban az ügyfélfogadás szünetel, hivatalos ügyek intézésére elektronikusan vagy postai úton van lehetőség. Személyes ügyintézés csak olyan esetekben lehetséges, amelyekben azt a jogszabály kifejezetten előírja.

A Tourinform-iroda tegnapig a megszokott rendben várta az érdeklődőket, de mostantól felfüggesztik a hétvégi nyitvatartást és ügyfélszolgálatot, hétfőtől pedig az irodába hétfőn és pénteken lehet betérni, és csak ekkor lehet kerékpárt kölcsönözni. Kedden, szerdán és csütörtökön a munkatársakat e-mailben és telefonon érhetik el azok, akiknek információra van szüksége.

Az önkormányzat arról is tájékoztatott, hogy az országos rendelkezések értelmében bezárt a mozi, a könyvtár és múzeum, hasonlóan a környékbeli kalandparkokhoz és állatparkokhoz. Ugyanakkor a Tófürdő – ezzel ellentétes döntésig – a hét minden napján nyitva tart, viszont a Festetics Fürdőház wellnessrészlege és a kinesio labor nem üzemel, a fitnesztermet pedig bezárták. A Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórházban a betegellátás zavartalan.

Papp Gábor megerősítette azt a korábbi döntését, miszerint az erre az évre tervezett rendezvényeket nem tartják meg, így elmaradnak az adventi programok is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában