Új arculat

2020.10.02. 12:17

Zöld Város-Zöld Nagykanizsa: október végére megnyithatnak a felújított parkolók

A „Zöld Város-Zöld Nagykanizsa” projekt keretében a kampusz előtti parkoló megújul. Ebből az alkalomból a helyszínen tartott bejárást Balogh László polgármester és Cseresnyés Péter államtitkár, valamint a kivitelező Mermaid Kft. igazgatója, Mező Gábor.

Benedek Bálint

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Benedek Bálint

Elhangzott: a Szent József téren (az Alsótemplom előtt) és a Pannon Egyetemnél található parkolók, illetve zöldterületek újulnak meg a területi operatív program által közel 217 millió forintos beruházásnak köszönhetően. Majd 10 ezer négyzetméteren térkő burkolatú, összesen 162 férőhelyes parkolóhelyeket alakítanak ki, a belső közlekedő­utak új aszfaltburkolatot kapnak, megújulnak a járdák és a közvilágítás, a parkolók környezetében lévő zöldfelületek, illetve a parkolóhelyek között új zöldterületeket alakítanak ki, fákat és cserjéket ültetnek.

Fotó: Benedek Bálint / Zalai Hírlap

Balogh László hozzátette: lassan befejeződik az egyetem előtti parkolók aszfaltozása és rendbetétele, ezen kívül kiemelendő, hogy új közvilágítást építettek ki a szakemberek. A belváros parkoló kapacitása a mostani fejlesztésekkel bővül. Az egyetem előtti rész végleges átadása október végére tehető, de a városlakók számára már kirajzolódhatott a felújított terület.

Fotó: Benedek Bálint / Zalai Hírlap

A kivitelező cég képviselője, Mező Gábor elmondta: az aszfaltozást követően a zöldfelületek kialakítására koncentrálnak, különféle cserjék és fák beültetése. Ezt követi az útburkolati jelek felfestése, majd várhatóan az ünnepélyes avatásig ideiglenesen is átadnánk a városlakóknak. Ugyanez a tervük a Szent József téri területtel is, vagyis október végére ott is végezhetnek a munkálatokkal.

Fotó: Benedek Bálint / Zalai Hírlap

Cseresnyés Péter államtitkár örül annak, hogy Nagykanizsa belvárosa az elmúlt években új arculatot kaphatott, s ehhez hozzájárulnak a parkolók is. Olyan városképet mutathatunk fel, amely egy élet leélésére teszi rokonszenvessé ezt a várost. Egy szép város a beruházókat is vonzza, várjuk őket a most kialakításra kerülő ipari parkba települhetnek le.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában