Harminc éves a galéria

2020.10.19. 14:00

Több száz alkotó fordult meg a kanizsai Hevesi-iskolában

Furcsa év az idei, sok mindenbe belerondított a koronavírus. Sajnos, az idén 30 éves Hevesi-iskolagaléria „születésnapját” sem lehet úgy megünnepelni, ahogy a szervezők szerették volna.

Horváth-Balogh Attila

A gyerekeknek minden kiállítás élmény

Fotó: ZH Archívum

Az iskolába ugyanis ebben a helyzetben csak a pedagógusok, a gyerekek és a technikai dolgozók mehetnek be – ezzel együtt, csak úgy, kicsit a maguk örömére is megnyitották a jubileumi kiállítást. A galériavezető, Lengyák István lapunknak felidézte: az alapítástól eltelt 30 esztendőben több, mint 300 tárlatot rendeztek festészeti, grafikai, szobrászati, fotóművészeti, kerámia, történelmi, iparművészeti, valamint a népművészet különböző ágainak témakörében, közel 350 alkotó közreműködésével. Évi két alkalommal pedig lehetőséget teremtenek arra, hogy diákjaik is bemutatkozhassanak alkotásaikkal.

A gyerekeknek minden kiállítás élmény
Fotó: ZH Archívum

Lengyák István legjobb segítője Árváné Szabó Judit, az utóbbi években pedig Farkas György Patrícia és Szántó László. A támogató pályázatok elkészítésében az iskola igazgatója és az Együtt a Hevesi Sándor Általános Iskola Tanulóiért Alapítvány vezetői működnek közre. Drótos Gyöngyi, a zalaszántói mézeskalács múzeum tulajdonosa, kiállító így írt a galériától a 30. évfordulóra küldött levelében: „…ez a galéria nem az a puccos kiállítás, ahol csak a külsőségek a fontosak, hanem igazi értéket, látásmódot ad a gyerekeknek, szüleiknek.”

Legyen így még soká!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában