7 pince finom kínálata

2020.10.24. 14:32

Balatongyöröki Nyitott Pincék Napja – Zamatos borok, jó hangulat, szép kilátás (videó) – frissítve

Az ország távolabbi településeiről is sokan érkeztek a Nyitott Pincék Napjára a balatongyöröki Becehegyre szombaton, hogy megízleljék a helyi borászok nedűit.

Keszey Ágnes

A programra a szépkilátói parkolóból kisvonat vitte a résztvevőket, de sokan -kihasználva a kellemes őszi időt és csodálva a panorámát – sétálva érkeztek a szőlőhegyre. Horváth Lászlóné, a szervező Balatongyöröki Turisztikai Egyesület elnöke az egykori neves operaénekes hajdani birtokán, a Simándy-pincénél elmondta, hogy hét pince csatlakozott a hagyományos programhoz, hogy megismertessék boraikat a vendégekkel.

 

 

A résztvevők ritkaságokat is kóstolhattak: mint például a jégbort vagy az itt nem túl gyakori zöldveltelinit. A borospincék gazdái nedűik mellett zsíros és töpörtyűkrémes kenyérrel is kínálták a nagyszámú vendégsereget a balatongyöröki szőlőhegyen, ahol nótaszó is felhangzott az estig tartó rendezvényen.

Videónkban Lenner Anita a balatongyöröki Turinform iroda irodavezetője invitál mindenkit a rendezvényre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában