December 7-ikén közmeghallgatás lesz

2020.10.22. 07:00

Ötszáz munkahely létesül a megyeszékhelyen

Gazdaságfejlesztési stratégia, területrészek értékesítése, építési szabályzatok módosítása – többek között ezekről volt szó a Fidesz–KDNP-frakció közgyűlés utáni sajtótájékoztatóján.

Mozsár Eszter

A grémium egyhangúlag elfogadta a „Zalaegerszeg 2030” elnevezésű stratégiát – tájékoztatott Szilasi Gábor. A frakcióvezető-helyettes elmondta: a sokrétű, gazdaságot, infrastruktúrát, oktatást, sportot és kultúrát érintő 300 oldalas tanulmány 10 évre határozza meg a város fejlesztési irányait. A vállalati szféra támogatja az elgondolást, a stratégiát a kormány is tárgyalni fogja, tartalmát a közeljövőben szakmai fórumokon ismertetik. A képviselők szerint a megyeszékhely alkalmas arra, hogy a közeljövőben Nyugat-Magyarország egyik legjelentősebb települése, térségi központja legyen.

Káldi Dávid frakcióvezető beszámolt arról, hogy a közgyűlésen módosították a települési támogatásról és a gyermekvédelmi ellátásokról szóló rendeletet, így bővült azok köre, akik a gyógyszertámogatást és a felsőoktatási szociális ösztöndíjat igénybe vehetik. A közgyűlés a településszerkezeti tervben 11 fejlesztési területet hagyott jóvá. Szó volt arról is, hogy a Rheinmetall 500 új munkahelyet teremtve építi meg új gyárát a tesztpályán, a város által bérbe adott 18,4 hektáros területen.

Végül az újságírókat arról tájékoztatták, hogy a törvény által előírt évenkénti egyszeri közmeghallgatás időpontja 2020. december 7-én lesz a Díszteremben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában