Zala is készül a jövő őszi világkiállításra

2020.10.20. 20:00

Madárodúkat adtak át a zalai középiskoláknak

Madárodúkat ajándékozott hétfőn a megyei vadászkamara középiskoláknak.

Szabó Judit

Győrvári Attila (balról) adta át a madárodúkat Szabó Károlynak és Vizlendvai Lászlónak

Fotó: Katona Tibor

A Zalaegerszegi Szakképzési Centrum vezetői és iskolaigazgatók vették át a famunkákat. Az odúk kihelyezése az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás egyik indító programja. Országszerte 3500 odút és 350 etetőt függesztenek ki az állami erdőgazdaságok, a vadászkamara és a nemzeti parkok részvételével. A cél a fiatalok szemléletformálása, ezért az iskolások keresnek majd megfelelő helyet az odúknak.

Győrvári Attila (balról) adta át a madárodúkat Szabó Károlynak és Vizlendvai Lászlónak
Fotó: Katona Tibor

Az odúkat Győrvári Attila megyei fővadász, a zalai vadászkamara titkára adta át a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum vezetőinek, Szabó Károly kancellárnak, Vizlendvai László főigazgatónak és Balaicz Zoltánné vizsgaközpont-vezetőnek, valamint a meghívott iskolaigazgatóknak a kamarai székházban. A fővadász emlékeztetett, hogy jövő ősszel Magyarországon rendezik a vadászati világkiállítást, melyre – bár a fő helyszín Budapest lesz – Zalában is készülnek. Ha a járványhelyzet megengedi, a világkiállítás részeként megtartják a zalaegerszegi vadpörköltfesztivált. A keszthelyi vadászati múzeumban pedig létrehoznak egy agárfuttatót, s egy olyan múzeumi részleget, ahol a négy hagyományos vadászati módot mutatják be: az íjászatot, az agarászatot, a solymászatot, valamint az elöltöltős fegyverekkel történő vadászatot.

A madárodúk átadása előtt Győrvári Attila bemutatta a vendégeknek a Petőfi utcai vadászkamarai székház melletti Bürü Zalai Vadászati Oktatási Központot, amelyet augusztus végén nyitottak meg. Az interaktív tárlatok segítségével általános iskolásokkal és óvodásokkal szeretnék megismertetni a vadgazdálkodást, a természetvédelmet. A gyerekek virtuális vadászaton vehetnek részt, megnézhetik az agancsokat, ismereteket szerezhetnek az erdő állatairól. És a Bürü-iskolában tanórákat, valamint csoportos foglalkozásokat is lehet tartani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában