Robbanóanyagot is tartalmazott

2020.10.10. 18:16

Kézigránátot találtak a Petőfi szobor alatt Nagykanizsán – Fotók!

Egy német gyártmányú, nyeles kézigránát fejet találtak nemrégiben a Deák téri Petőfi szobor talapzata alatt. A robbanótestet a tűzszerészek már elszállították a helyszínről, de a területet szalaggal lezárták.

Benedek Bálint

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

A „Zöld város, Zöld Nagykanizsa” projekt keretében a Deák téren jelenleg is folynak a munkálatok, mely közben bukkanhatott elő kézigránát maradványa. Az esettel kapcsolatban megkerestük a Magyar Honvédség 1. Honvéd Tűzszerész Ezredét, ahol dr. Markovics Zita főhadnagy, a tűzszerész ezred kommunikációs tisztje elmondta: pénteken reggel érkezett a hivatalos szervektől a bejelentés, hogy a Deák téren feltehetően robbanótestet találtak. A tűzszerészek még a déli órákban a helyszínre érkeztek és megállapították, hogy egy német gyártmányú, nyeles kézigránát fejről van szó. A tárgy robbanóanyagot is tartalmazott, kiemelték és feltették a tűzszerész járőrautóra, majd a Magyar Honvédség robbantási területére szállították, ahol később megsemmisítik.

Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

- A szakemberek alaposan átvizsgálták a területet, másik robbanóeszközt nem találtak – folytatta. – A fellelt gránát a nyele nélkül is veszélyes volt, szerencsére időben reagáltunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában