Fontosnak tartják a segítségnyújtást és a gesztusokat is

2020.10.20. 07:00

Figyelnek a szépkorúakra Zalatárnokon

Bár a szépkorúak ünnepnapját a koronavírus-járvány miatt ez évben nem rendezi meg a község önkormányzata, az időskorú lakókról továbbra sem feledkeznek meg a településen. Folyamatosan tartják velük a kapcsolatot, a legidősebb női és férfi lakost pedig külön is felkeresték otthonukban.

Gyuricza Ferenc

Fitos Nikolett és Soós Zsolt vendégségben Zalaegerszegen, özv. Gombos Ferencnénél

Az időskorúakkal való törődést azért is tartja kiemelten fontos feladatának a mintegy 620 fős falu önkormányzata, mert a helyiek körülbelül 35 százaléka már a nyugdíjas korosztályhoz tartozik.

Soós Zsolt polgármester elmondta: szép számban akadnak köztük, akik képesek önállóan ellátni magukat, de vannak olyanok is, akik segítségre szorulnak.

– Mint köztudott, október az idősek hónapja, ez egy jó alkalom arra, hogy még inkább ráirányuljon a figyelem a szépkorúakra – fogalmazott a polgármester. – Folyamatosan monitorozzuk a lakókat, kinek hol tudnánk segíteni, ebben a tanyagondnok és a szociális gondozóink járnak az élen, de a képviselő-testület tagjai is mindent megtesznek a gondoskodás, a segítségnyújtás érdekében. Ahol szükséges, szociális étkeztetéssel vagy házi gondozással, de bevásárlással, gyógyszerkiváltással vagy az orvoshoz való eljutás biztosításával is. Emellett a gesztusokat is nagyon fontosnak tartjuk, így bár a koronavírus-járvány miatt idén a szépkorúak hagyományos ünnepét nem rendezzük meg, de az idősek hónapja apropóján a korosztályhoz tartozó valamennyi lakost üdvözlőkártyával köszönti a képviselő-testület. A település legidősebb állampolgárainak pedig személyesen adtuk át ajándékunkat és jókívánságunkat.

Fitos Nikolett és Soós Zsolt vendégségben Zalaegerszegen, özv. Gombos Ferencnénél
Kovács Ferenc az önkormányzat ajándékaival
Fotó: Gyuricza Ferenc

Zalatárnok legidősebb lakója a 99 éves özv. Gombos Ferencné, Mariska néni, aki a járványveszély miatt jelenleg Zalaegerszegen, a lánya családjánál tartózkodik. Őt itt köszöntötte Soós Zsolt polgármester és Fitos Nikolett alpolgármester. A legidősebb férfit, a 87 esztendős Kovács Ferencet pedig otthonában kereste fel a község önkormányzati vezetője és Pappné Zsálek Margit képviselő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában