Ötven éves a Nagykanizsai Honvéd Egyesület

2020.10.17. 08:00

A fő eredmény: meg tudták őrizni a közösségi szellemet

Emléktábla-avatással, kiállításmegnyitóval, ünnepséggel, elismerések átadásával ünnepelte pénteken megalakulásának 50. évfordulóját a Nagykanizsai Honvéd Egyesület.

Horváth-Balogh Attila

A fotókiállítást Körtvélyessy Attila elnök köszöntője után Halmos Ildikó igazgató nyitotta meg, mellette Balogh László polgármester látható

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gergely Szilárd

Az eseményekre a Honvéd Kaszinóban került sor, ahol délelőtt Körtvélyessy Attila nyugállományú rendőr alezredes, a Nagykanizsai Honvéd Egyesület elnöke és Balogh László polgármester leplezte le azt az emléktáblát, amellyel az utódok a jogelőd szervezet, a Fegyveres Erők és Testületek Nyugállományúak Klubja alapítói előtt tisztelegnek. Majd az elnök és Halmos Ildikó, a házigazda közművelődési intézmény igazgatója fotókiállítást nyitott meg az emeleten, amely az egyesület elmúlt 50 évéből villant fel életképeket.

A hivatalos ünnepséget délután tartották, melyen a résztvevők néma főhajtással emlékeztek meg az elhunyt bajtársakról, majd Ferge László őrnagy, a zalaegerszegi 12. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda vezetője felolvasta Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnoka méltató levelét, ünnepi köszöntőjét.

A fotókiállítást Körtvélyessy Attila elnök köszöntője után Halmos Ildikó igazgató nyitotta meg, mellette Balogh László polgármester látható Fotó: Gergely Szilárd / Zalai Hírlap

Ezt követően Körtvélyessy Attila elnök felidézte az egyesület megalakulását, szólt a távolabbi és a közelmúltról, s megfogalmazta: az elmúlt fél évszázadban sikerült megőrizniük a honvédség és a fegyveres testületek értékei közül a legfontosabbat, a közösségi szellemet, melynek eredményeként a Nagykanizsai Honvéd Egyesület ma a város legnagyobb, legrégebbi idősügyi szervezete. Köszöntötte a jubiláló egyesületet Balogh László, a város polgármestere is.

Végül elismerések átadására került sor, ezek sorában dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter a honvédelem ügye érdekében huzamos időn át végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként az Aranykor kitüntető cím ezüst fokozatát adományozta Poprádi Zoltán ezredesnek, Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnoka pedig ugyanezen méltatással emléktárgyat adományozott Móricz István Béla alezredesnek, Bődör László századosnak és Biczó Józsefné zászlósnak (valamennyien nyugállományú honvédek). Ezenkívül további elismeréseket is átadtak.

A szórakozást az Ökrös Band Virtuóz Magyar Koncertzenekar műsora biztosította, majd az ünnepség vacsorával és baráti-bajtársi beszélgetéssel zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában