nagyon fontos a koronavírusos időkben a példamutatás

2020.09.25. 07:00

Véradásra hívnak! Zalában is szükség van a donorok önzetlenségére

Véradásra buzdít Ladányi Ibolya, a helyi Egészségügyi Alapellátási Intézmény vezetője és Vigh László országgyűlési képviselő.

Mozsár Eszter

Ladányi Ibolya, Vigh László, dr. Scheibelhoffer Vanda és dr. Ferenczi Vanda a zalaegerszegi véradó állomáson

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

Csütörtök reggeli akciójukhoz az Országos Vérellátó Szolgálat zalaegerszegi központjában egészségügyi dolgozók csatlakoztak. Dr. Scheibelhoffer Vanda fogorvos és dr. Ferenczi Vanda gyermekorvos már többször nyújtotta kezét donorként, most is szívesen tett eleget a felkérésnek.

Ladányi Ibolya, Vigh László, dr. Scheibelhoffer Vanda és dr. Ferenczi Vanda a zalaegerszegi véradó állomáson Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Ladányi Ibolya elmondta: nagyon fontos a koronavírusos időkben a példamutatás, mivel most kevesebben merészkednek ki otthonról. Hangsúlyozta, hogy a vérellátóban dolgozók minden szigorú szabályt betartanak, s szívesen várják hétköznap – péntek kivételével – a véradókat. A fiatalokkal folyamatosan tartják a kapcsolatot, mivel ők lesznek a véradásban aktív jelenlegi 50-60 éves korosztály utánpótlása. Az alapellátási intézmény évente kétszer kereste fel a középiskolákat, a pandémia miatt azonban csak azokra számíthatnak, akik maguktól eljönnek a vérellátóba.

Vigh László a véradás kapcsán korábban többek közt színészeket, közéleti személyiségeket szólított meg. A miniszteri biztos 75-szörös donor, a zalaegerszegi ellátót több, mint 40 alkalommal kereste fel. Reméli: példájukat minél többen követik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában