Jelölthiány miatt maradt el a voksolás

2020.09.01. 11:27

Vasárnap polgármestert választanak Dobriban

Három független jelölt közül választanak polgármestert vasárnap a Zala megyei Dobriban, ahol jelölthiány miatt maradt el márciusban a voksolás – tájékoztatta a lovászi közös önkormányzati hivatalhoz tartozó község jegyzője kedden az MTI-t.

MTI

Az október 13-i szavazás egy zalaegerszegi pillanata Illusztráció: ZH Archívum/Katona Tibor

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

Novák Anett a helyi választási iroda vezetőjeként elmondta: a lemondás miatt megüresedett polgármesteri tisztségért ezúttal hárman is indulnak, a jelenlegi alpolgármester, Lógár Zoltán, a tavalyi választáson is jelöltként induló Biharvári Éva, valamint egy közeli településen élő lakosként Ecsedi József.

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) honlapjának adata szerint jelenleg 136 szavazásra jogosult polgár él Dobriban.

A Zala megyei településen a korábbi, 2006 óta hivatalban lévő polgármester személyes indokokra hivatkozva tavaly év végi hatállyal mondott le a posztjáról.

A helyi választási bizottság eredetileg március 22-ére írta ki az időközi választást, de a voksolásra fenntartott február 17-ei határidőig egyetlen jelöltet sem tudtak nyilvántartásba venni.

Kiemelt képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában