szakmai előadások és erdei iskolai foglalkozások

2020.09.25. 09:00

Megismerkedhetünk a zalai erdők lakóival

Vezetett túrákkal, szakmai előadásokkal és erdei iskolai foglalkozásokkal várja az érdeklődőket a Zalaerdő Zrt. az erdők hetén (szeptember 28.–október 3.), és a fenntarthatósági héten (október 5.–11.).

Horváth-Balogh Attila

Vezetett túrák sorát indítják

Fotó: Zalaerdő Zrt./Varga György

Az erdők hete programjainak sorában először a zalakarosi parkerdővel ismerkedhetnek az érdeklődők vezetett túrák keretében szeptember 28. és október 2. között. A bemutató útvonala érinti a parkerdőben található erdei menedékházat, valamint a kilátót is.

Vezetett túrák sorát indítják
Fotó: Zalaerdő Zrt./Varga György

Időtartama körülbelül 1,5-2 óra, melynek során mintegy 3,5 kilométert tesznek meg a résztvevők. Október 2-án a nagykanizsai Csónakázó-tónál lévő alsóerdei Madár Tanösvényen tartanak vezetett túrát. Szeptember 29. és október 2. között a bajcsai csemetekertben kalauzolják a vendégeket, a bemutatón megtekinthető lesz a fontosabb állományalkotó fa- és cserjefajok termesztési folyamata, a maggyűjtéstől a kész csemete neveléséig.

Október 2-án a lenti erdészet szervez kisvasutas kirándulást a Zajdára, gombaszedéssel, vadmegfigyeléssel. Másnap a zajdai rakodótól gombaismereti túra indul, míg szeptember 28. és október 2. között Erdő és klíma címmel a lenti parkerdő Vadvirág Tanösvényén lesz foglalkozás. Ugyanekkor hasonló program zajlik „Az erdő ajándéka – mit ad az erdő?” címmel a lenti Göcsej kincse, az erdő és a fa című kiállításon. A klímaváltozás, illetve a hulladék újrahasznosítása lesz a téma az obornaki Nyitnikék, valamint a csömödéri Zakatoló Erdészeti Erdei Iskolában is. Utóbbiba az óvodás korosztályt várják.

A programokra a részvételi szándékot előzetesen jelezni kell a Zalaerdő Zrt. honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában