istentiszteletek

2020.09.21. 16:00

Hálát adtak a terményekért a barlahidai templomban

Az evangélikus közösségekben az őszi időszak egyik legfontosabb istentiszteleti alkalmat az aratásért, a betakarításért, terményekért mondott hálaadás jelenti. Vasárnap több zalai helyszínen ehhez kapcsolódtak az istentiszteletek.

Gyuricza Ferenc

Hegedűs Szilvia a barlahidai templomban

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gyuricza Ferenc

Kora délelőtt Lentiben, majd 11 órakor Pusztaszentlászlón és Barlahidán mondtak köszönetet az Úrnak a bőséges terményért és a sikeres betakarításért a hívek és a lelkipásztorok. Utóbbi helyszínen Zsugyel Kornél lelkész lapunknak elmondta: elsősorban a kisebb településekre jellemző az aratásért tartott hálaadó istentisztelet, ahol a mezőgazdaság még meghatározó szerepet tölt be a gyülekezet tagjainak életében. A közösségek maguk döntenek arról, hogy az őszi időszakban mikor tartják ezeket az alkalmakat, a pusztaszentlászlói, illetve a zalaegerszegi evangélikus egyházközségek – Barlahida és Lenti a személye révén ez utóbbihoz kötődik – szeptember 20-át jelölték ki erre a célra. Lentiben és Barlahidán Zsugyel Kornél, Pusztaszentlászlón Zsugyel-Klenovics Katalin hirdetett igét.

Hegedűs Szilvia a barlahidai templomban
Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

A barlahidai istentiszteletnek volt még egy fontos momentuma, a hívek előtt bemutatkozott a lelkésznek készülő, immár másfél éve teológiai tanulmányok folytató Hegedűs Szilvia, aki két évig gyakornokként vesz részt a közösség életében. A templomi szolgálatokban is közreműködik, így már a vasárnapi istentiszteleten is ő kezdte a liturgiát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában