Járványhelyzet

2020.09.24. 07:00

Elmarad a szív világnapi program Nagykanizsán

A Szívbetegekért Egyesület péntekre meghirdetett „A Szív Világnapja” rendezvénye a koronavírus miatt elmarad. A szervezet kéri tagjait, hogy fokozottan tartsák be a járvány­ügyi előírásokat.

Benedek Bálint

Az egyesület az idén 16. alkalomal rendezte volna meg az összejövetelt, ám az érintettek egészsége érdekében lefújták a rendezvényt. Hegedűs Györgyné Márta elnök elmondta: a koronavírus a szív- és érrendszeri megbetegedésben szenvedőkre nagyon veszélyes, ezért részükről különösen fontos a tudatos viselkedés, a tömeg kerülése, a védőtávolság betartása és a rendszeres kézfertőtlenítés.

– A megelőzésre mindenkinek hangsúlyt kell fektetnie – mondta az elnök. – Lényeges a testi-lelki egyensúly, ehhez kerülni érdemes a stresszt kiváltó tényezőket. Tartsunk kiegyensúlyozott étrendet, mindig legyen időnk kikapcsolódásra, és ami az egyik legfontosabb, a pihentető alvásra. A világnap lehetőség, hogy értékeljük a saját egészségünket – jövőre pedig remélhetőleg újra találkozhatunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában