Élményelemek kínálnak kikapcsolódást

2020.09.18. 07:00

Egyre zöldebbek lesznek a terek Nagykanizsán

A város vezetői, a kivitelező cég képviselői Cseresnyés Péter államtitkár vezetésével tegnap bejárták a „Zöld Város, Zöld Nagykanizsa” projekt keretében készülő Deák és Eötvös teret.

Benedek Bálint

A bejárás résztvevői, balról Farkas Lóránt, a Szabadics Zrt. építésvezetője, Kovács Tamás, a zrt. elnöke, Cseresnyés Péter képviselő, Bizzer András alpolgármester és Balogh László polgármester Fotó: Szakony

Fotó: Szakony Attila

Mindkét helyszínen az építkezési munkálatok már a befejezéshez közelednek, a városban élők kifejezetten kedvelik az új arculatú tereket. Különösen igaz ez az Eötvös térre, ahol a játszóteret már korábban megnyitották, sőt egyre több élmény­elem kínál felhőtlen kikapcsolódást a családok számára. A projekt nevéhez hűen zöldfelületekből sincs hiány, a köztéri szobrokat és a játékokat is körülöleli a növényzet.

Ezt Cseresnyés Péter államtitkár is megerősítette, aki a bejárást követően elmondta: ahogy látható, egyre barátságosabb arcukat mutatják a terek.

A bejárás résztvevői, balról Farkas Lóránt, a Szabadics Zrt. építésvezetője, Kovács Tamás, a zrt. elnöke, Cseresnyés Péter képviselő, Bizzer András alpolgármester és Balogh László polgármester Fotó: Szakony

- Ez nem véletlen, hiszen október közepére, az előírt és elvárt határidőre a kivitelező elkészül a felújítással, abban a formában, ahogy a vállalás megtörtént, vagyis nagy zöldfelületekkel – folytatta Cseresnyés Péter. – E mellé lehetett egy modernizációt, szebb környezetet kialakítani a térkövekkel, okospadokkal, s a játszótér bővítésével. Az Eötvös téren például látszólag nagy betonfelületet adunk át, ám a fák beültetésével kirajzolódik a tér valódi karakterisztikája, ami érezhetően zöldebb lesz. A kanizsai belváros, mely az Eötvös tértől az Erzsébet térig terjed, unikális, hangulatában rendkívüli látványt nyújt mindenkinek – tette hozzá. Utóbbi felvetéssel Bizzer András alpolgármester is egyetértett.

Kihangsúlyozta: ahhoz, hogy a felújítás tökéletes legyen, a kandeláberek cseréjére még szükség van a Deák téren, ezt az önkormányzatnak kell saját költségen bevállalnia. A beruházás százszázalékos támogatással készült el, ám bizonyos feladatok nem fértek bele annak idején a projektbe, így reméli, hogy a közgyűlési többség megszavazza majd a pótlólagos munkákat. Erre vonatkozóan a következő közgyűlésen Balogh László polgármesternek lesz egy előterjesztése, mely a Fidesz frakció támogatásával készül és megszavazása esetén megoldja majd a szükséges munkák finanszírozását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában