Koronavírus Zalában

2020.09.02. 09:00

A vírushelyzet miatt csonkára sikeredett az idei tűzoltó kupa Lakhegyen

A hétvégén rendezték meg a településen a Zala Tűzoltó Kupa úgynevezett CSALI futamát.

Horváth-Balogh Attila

A csapatok 15 futamban mérték össze tudásukat kismotorfecskendő-szerelésben

Fotó: Alsópáhok ÖTE

A CSALI kifejezés a szervező egyesületek nevéből (Lakhegy Önkéntes Tűzoltó Egyesület, Alsópáhok ÖTE, Csabrendek Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület, valamint a PÖTE Iharosberény) ered, és azért találták ki a szervezők, hogy a szó jelentésével utaljanak arra: a Zala Tűzoltó Kupa hagyományos, teljes versenysorozatára a vírushelyzet miatt idén nem kerülhetett sor.

A csapatok 15 futamban mérték össze tudásukat kismotorfecskendő-szerelésben
Fotó: Alsópáhok ÖTE

Lakhegyen gyönyörű környezetben 15 futamban mérték össze tudásukat kismotorfecskendő-szerelésben a csapatok, melyek idén már 5 megyéből – Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Vas, Zala és Somogy – érkeztek. A versengés 3 kategóriában zajlott. Az ifjúsági kategóriát a két csapattal induló csabrendekiek, a nőit a lakhegyiek, a férfit az alsópáhokiak nyerték meg. A versenyen nagy hangsúlyt fektettek a közösségépítésre, a csapatmunkára. Ledniczky Miklós Jánosné, a PÖTE Iharosberény elnöke elmondta: új szervező csapatként jól érezték magukat a versenyen, melyet a 4 egyesület közösen készített elő. Bíznak abban, hogy jövőre meg lehet rendezni a 4 versenyből álló egész versenysorozatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában