a létesítmény funkciója tovább bővül tavasszal

2020.08.04. 07:00

Új idegenforgalmi szolgáltatóközpont Szentgyörgyvölgyön

A helybéliek számára új közösségi teret jelenthet, az Őrségbe kirándulóknak pedig komplex szolgáltatási bázisa lehet a Tökmag Reggeliző, Kávézó, Helyi Termék Bolt és Lottózó, amelyet a 2017-ben alapított Elevenszeg Szolgáltató és Kereskedelmi Szociális Szövetkezet hoz létre a zalai településen.

Gyuricza Ferenc

Liszkay Balázs a kávézó mosogatójának csaptelepét állítja be

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gyuricza Ferenc

A beruházás alapjait a Start Közmunkaprogram teremtette meg, maga a szociális szövetkezet annak folytatásaként jött létre az önkormányzat és magánszemélyek alapításában.

Liszkay Balázs a kávézó mosogatójának csaptelepét állítja be
Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

– Egy reggeliző-kávézó és helyitermék-bolt kialakítása a kezdetektől fogva terveink között szerepelt, 2017-ben pályáztunk rá az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft.-hez – mondta Liszkay Balázs, a szociális szövetkezet vezetője. – Olyan bázis kialakításában gondolkodtunk, ami a helyieket és a turistákat egyaránt kiszolgálja. Ehhez az önkormányzat hozzájárulásával a 2006 óta üresen álló volt általános iskola két termét alakítottuk át, így az épület egy újabb része hasznosul.

Liszkay Balázs hozzátette: a létesítmény funkciója tovább bővül tavasszal kerékpárkölcsönzővel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában