zarándoklat

2020.08.14. 07:00

Hétéves a Szent Ferenc Zarándokközösség

Nem kerek az évforduló, de ettől még örömteli: tegnap volt éppen hét éve annak, hogy 2013. augusztus 13-án megalakult a kiskanizsai Szent Ferenc Zarándokközösség.

Horváth-Balogh Atttila

20200813, Nagykanizsa, A kiskanizsai Szent Ferenc Zarándokközösség zarándoklata a homokkomáromi kegytemplomhoz. Fotó : Szakony Attila SzA Zalai Hírlap ZH

A jubileumot a csoport természetesen zarándoklattal ünnepelte: száznál is több résztvevő – köztük számos atya – gyűlt össze, hogy a kiskanizsai Homokkomáromi utcából indulva gyalogszerrel eljusson a homokkomáromi kegytemplomhoz.

 

Horváth György, a zarándokközösség alapítója elmondta: nagyszüleik, dédszüleik szokását szerették volna feleleveníteni és továbbvinni, amikor az első közös zarándoklat keretében anno útra keltek, azóta pedig hónapról hónapra rendeznek hasonló programokat. A kegytemplomban a szentmisét Nagy Vendel kiskanizsai plébános, címzetes apát mutatta be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában