a természetvédelem fontossága

2020.08.01. 18:56

Csikkszedő és sörhasverseny – Környezetvédelmi napot tartottak a zalaegerszegi Aquacity-ben

Végre az időjárás is kedvezett a fürdőzőknek és a számukra nyújtott programoknak, szombaton kánikulai körülmények között fogadhatta látogatóit az megyeszékhelyi Aquacity.

Arany Horváth Zsuzsa

20200801 Zalaegerszeg Aquacity környezetvédelmi nap Fotó: Katona Tibor KT Zalai Hírlap

Fotó: © Katona Tibor

A nyár folyamán a Keresztury Dezső Városi Művelődési Központ szolgáltatott a hétvégéken mindig más tematika köré épült programokat. Augusztus elsején szombaton a környezetvédelem volt a főszereplő, ennek jegyében rendeztek a gyerekeknek vízi vetélkedőket és kézműves játszóházat. Király Virgínia környezetmérnök gondoskodott a változatos elfoglaltságokról, a kisebbek műanyag palackokat szedhettek ki vízből, majd szimuláltak egy olajszállító hajóbalesetet, és azt is láthatták, miképp lehet újrahasznosítani a gumiból készült strandeszközök anyagát.

 

Később a csikkszedő verseny a fürdő kerítésénél tisztította a területet, de sörhasversenyre is benevezhettek a férfiak. A Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár a már négy éve jelen lévő strandkönyvtára ezúttal a környezetvédelemmel kapcsolatos kiadványokkal készült. Képeink a palackszedés mozgalmas pillanatait örökítették meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában