örömmel érkezett Göcsejbe

2020.08.04. 07:00

Bemutatkozott Nova új plébánosa

Megtartotta plébánosi kinevezése utáni első szentmiséjét a göcseji település templomában a község új lelkipásztora, Nagy Tamás.

Gyuricza Ferenc

Nagy Tamás a novai templomban

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gyuricza Ferenc

A celldömölki születésű pap a vasárnap délelőtt negyed 10-kor kezdődő szentmisén mutatkozott be a hívek előtt. Nagy Tamást a szombathelyi egyházmegye főpásztora, dr. Székely János a június elsején kihirdetett diszpozíciók egyik rendelkezéseként küldte a novai Nagyboldogasszony-­plébániára. A 2014. június 21-én áldozópappá szentelt lelkipásztor korábban előbb egy éven keresztül Szentgotthárdon, majd 2015 nyarától a zalaegerszegi Szent Mária Magdolna-plébánián szolgált káplánként.

Nagy Tamás a novai templomban
Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

Elmondta: örömmel érkezett Göcsejbe, és egyelőre biztosan nem kíván a már kialakult miserenden változtatni, azaz vasárnaponként Nován továbbra is délelőtt negyed tíztől, Zalatárnokon pedig 11 órától várja a híveket. A kisebb fíliákban pedig a helyben élő hívekkel szeretné egyeztetni a vasárnapi istentiszteletek rendjét. Első szentmiséje előtt Nagy Tamás plébánost Varga Jenőné, a helyi egyházközség tanácsadó testületének elnöke, valamint Németh József polgármester köszöntötte. Elődje, Dóka Ferenc betegszabadságáról visszatérve az őriszentpéteri plébánián szolgál tovább.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában