egyeztetés

2020.08.25. 17:19

A nagy esők mindig iszapot hordanak az útra – Helyszíni szemle a Bak és Söjtör közötti szakaszon

Szakhatósági bejárást tartottak a közelmúltban a Bak és Söjtör közötti úton, azon a szakaszon, ahol szinte minden nagyobb eső után vízátfolyás és sár nehezíti a közlekedők dolgát – olvasható Söjtör község hivatalos honlapján.

Varga Andor

A helyszíni szemlét a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szervezte, és azon a Magyar Közút Nonprofit Zrt. mellett képviseltette magát a Megyei Védelmi Bizottság, az Agrár és Vidékfejlesztést Támogató Főosztály, valamint (Könyves Gábor polgármester és dr. Szabó Eszter jegyző révén) a söjtöri önkormányzat is.

A megbeszélésen többféle megközelítés elhangzott a problémával kapcsolatban, mely egyébként a megye közútjain további 4-5 helyszínen jellemző. A környéken tevékenykedő földhasználók figyelmét felhívták például a helyes mezőgazdasági gyakorlat betartására: a terület hasznosításának megosztására különféle növényi kultúrákkal, valamint az úttal párhuzamos zöldítésre.

A söjtöri honlap beszámolója szerint a Magyar Közút Nonprofit Zrt., mint az érintett út kezelője vállalta, hogy az út menti árkok, illetve az alatta húzódó áteresz tisztítását szükség szerint elvégzi, és ugyanígy jár el a kispusztai bekötőút melletti árokkal is.

Az egyeztetés résztvevői végül reményüket fejezték ki, hogy ha minden érintett elvégzi a maga feladatát, akkor elkerülhető lesz a folyamatos iszaplerakódással kapcsolatos kellemetlenség, illetve az általa okozott balesetveszély.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában