Heti összefoglaló

2020.07.27. 07:00

Villámárvizek és vízátfolyások, iskolaőrség és a ZTE három gólja – Ezek történtek a múlt héten

Összefoglaljuk a mögöttünk hagyott hét meghatározó Zala megyei híreit.

zaol.hu

Vihar Zalában – Utakat mosott el a nagy mennyiségű csapadék

A hétvége folyamán esett nagy mennyiségű csapadék villámárvizeket és vízátfolyásokat eredményezett Zalában, utakat mosott el, gondokat okozott a közlekedésben, sőt, családok kitelepítését is indokolta, ez utóbbiról itt írtunk. A legaggasztóbb hírek a megye déli részéről érkeztek, többek között Liszóról és Surdról, ahonnan képgalériát is közöltünk. A szombati összefoglalónk ide kattintva tekinthető meg!

Három gólt lőtt Győrben a ZTE FC

Az ETO FC Győr kapujába három gólt is lőtt a zalaegerszegi csapat – a gólszerzők Könyves, Sankovic és Dragóner voltak -, így Boér Gábor vezetőedző győztes meccsen mutatkozhatott be a ZTE FC kispadján. A mérkőzés mozzanatairól részletesen beszámoló cikkünk itt található!

Fotó: Huszár Gábor/Kisalföld

Szeptembertől ezekben a zalai intézményekben találkozhat iskolaőrrel

Az Országgyűlés július 3-án elfogadta az iskolaőrség bevezetésére vonatkozó törvényjavaslatot, amely külön rendészeti szervként, a rendőrség irányítása alatt jön létre, az intézmény belső rendjének fenntartása céljából. Az országban ősztől 491 oktatási intézményben indulhat iskolaőrség, 13 Zala megyében: a listát ebben a cikkben közöltük!

Több település képviselője is kivonult a Dél-zalai Víz- és Csatornamű Zrt. közgyűléséről

Képmutatónak és cinikusnak nevezte Novák Ferenc, Zalakaros polgármestere azt az eljárást, melynek eredményeként visszahívták a Dél-zalai Víz- és Csatornamű Zrt. felügyelőbizottságából. Írásunk folytatása ide kattintva érhető el!

Novák Ferenc, Zalakaros polgármestere: Sértő és álságos indokokkal próbálták alátámasztani a visszahívásomat
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Zalai Halálos iramban: 160 km/h-val repesztett egy sofőr Nagykanizsa térségében

A sofőr Nagykanizsa térségében a megengedett 90 km/h helyett 160 km/h sebességgel száguldott – itt adtunk hírt a gyorshajtóról!

Kiemelt kép: Gergely Szilárd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában