Emlékkövet avattak

2020.06.17. 11:00

Minden magyar lelke benne van – Trianoni megemlékezés Zalaváron

A falu trianoni megemlékezésén emlékkövet avattak és meggyújtották az Összetartozás tüzét. Az eseményről a település önkormányzata küldött beszámolót szerkesztőségünknek.

ZH

Az összetartozást is jelképezi az emlékkő

Fotó: Önkormányzat

A művelődési ház kertjében tartotta az önkormányzat megemlékezését a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulója alkalmából. Az ez alkalomra elkészült emlékkövet Kelemen István plébános áldotta meg.

Az összetartozást is jelképezi az emlékkő
Fotó: Önkormányzat

– Megemlékezésünk, együttérzésünk, fájdalmunk jeléül emlékművet állíttattunk, amelyben minden zalavári, minden magyar lelke benne van. Ez az emlékmű jelképezze, hogy a zalavári lakosok megőrizték szívükben az egykor volt Nagy-Magyarországot, jelképezze a magyar határokon kívül élő magyarok elvesztésének fájdalmát, ugyanakkor összetartozásunk erejét, és jelképezze azt, hogy az ötmillió magyart igenis hallja meg a nagyvilág – mondta ünnepi beszédében Lucz József polgármester.

A rendezvényen közel száz zalavári lakos, a szomszédos települések polgármesterei és helyi képviselők vettek részt. Az iskolások verseket szavaltak, Gellénné Kiss Viktória pedig az 1920. június 4-én történt eseményeket ismertette. Általános iskolás lányok Gerecs Mária vezetésével a Magyar vagyok című számmal, Szalai Balázs pedig a Nélküled című dallal lépett fel. A Zalavári Kulturális és Hagyományőrző Csoport Estharang című éneke közben a zalavári templom harangjai is felcsendültek. Az országos programhoz csatlakozva ezt követően meggyújtották az Összetartozásunk tüzét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában