A kegyhelyhez méltó környezet érdekében

2020.06.08. 12:00

Közösségi munkával tették rendbe a zalai zarándokhelyet

Közösségi munkával tették méltóbbá a június ­13-ra tervezett engeszteléshez a szombathelyi egyházmegye egyetlen zalai zarándokhelyét, a pusztacsatári kápolna környezetét a vaspöri és környékbeli egyházközségek tagjai.

Gyuricza Ferenc

A zalacsébi Gál Lászlóné (a kép előterében, jobbról), valamint a zalaháshágyi Molnárné Kalamár Éva és Kovács József a kültéri padok tisztítását végezte

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gyuricza Ferenc

A szombat délelőtti munka során számos feladatot végeztek el az önkéntesek. Dolgoztak a terület vízelvezetésén, a szabadtéri oltár mögötti szobához járólapok segítségével járdát alakítottak ki, megtisztították és felületkezelték a kültéri padokat, de a kápolna, a zarándokház és a papi szoba takarítására is sor került a nap folyamán.

A zalacsébi Gál Lászlóné (a kép előterében, jobbról), valamint a zalaháshágyi Molnárné Kalamár Éva és Kovács József a kültéri padok tisztítását végezte Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

– Több mint harmincan vagyunk, gyorsan haladunk – mondta Mikolás Attila salomvári plébános, aki maga is tevékeny részt vállalt a kétkezi munkákból, ottjártunkkor éppen Filinger Ferenccel, s annak fiával közösen ástak egy árkot, amelybe aztán a vízelvezetéshez szükséges csöveket fektették le. – Pusztacsatár a Szombathelyi Egyházmegye legősibb kegyhelye, ahova zarándokla­tokat is vezetünk.

Mikolás Attila (balról) és Filinger Ferenc a vízelvezetéshez szükséges árkot ássák
Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

A ­vaspöri egyházközséghez tartozik, ők tartják rendben a kápolnát és annak környékét, de erre az alkalomra a salomvári plébánia mind a hat falujából, illetve még további településekről is érkeztek segítők. Nagy örömmel látom, hogy nemcsak a szentmise és a liturgia hozza össze a híveket, hanem a munka miatt is összefogtak.

Mikolás Attila azt is elmondta, már korábban is tartottak volna engesztelést Pusztacsatárban, ám azt a koronavírus miatt el kellett halasztani. A szombati program 17 órakor magával az engeszteléssel kezdődik, a szentmisét hat órakor tartják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában