prioritás

2020.06.29. 13:00

Játszótér kialakítását tervezi a csörnyeföldi önkormányzat

Közterületi játszótér létesítésére nyújtott be pályázatot a Magyar falu programra a dél-zalai település önkormányzata. Pozitív elbírálás esetén a község központjának közelében, a Fő és Hársfa utcák kereszteződésében alakítanák ki a szabadidős parkot.

Gyuricza Ferenc

Erről Hóbor-Sztrahia Krisztina polgármester tájékoztatta lapunkat. Elmondta: miután viszonylag sok kisgyermekes család él Csörnyeföldön, s mind a helyiek, mind a településre látogatók részéről igény mutatkozott egy olyan közösségi térre, ahol biztonságos körülmények között, önfeledten játszva tölthetik el idejüket a gyerekek, ezért, illetve a fiatalok helyben tartása érdekében a tavaly ősszel felállt új képviselő-testület a ciklustervében prioritásként fogalmazta meg játszótér létesítését.

Erre a Magyar falu program közelmúltban meghirdetett pályázati kiírása jó esélyt kínált, így éltek is a lehetőséggel. Nyertes pályázat esetén a Hársfa és a Fő utca sarkára, egy jelenleg kihasználatlan, üresen álló – kerítéssel körbekeríthető – önkormányzati területre többek közt kettes lengő és mérleghintát, többfunkciós mászókavárat, drótkötélpályát, rugós játékokat telepítenének, továbbá fémvázas támlás pihenőpadokat és szemétgyűjtőket helyeznének ki, árulta el a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában