Programok

2020.06.30. 15:00

Horgászversenyek és környezetvédelmi nap is vár Zalában

Horgászattal kapcsolatos események az előttünk álló hét végén is lesznek a szlovén-magyar határ menti térségben. Két helyszínen versenyt rendeznek, a Tenkevölgye Sporthorgász Egyesület pedig környezetvédelmi napot tart szombaton.

Gyuricza Ferenc

Utóbbi program ugyancsak két helyszínt érint, a lendvadedesi víztároló, valamint a Belsősárd melletti kavicsbányából kialakított horgásztavak környékét. Az érintett horgászokat mindkét helyszínre reggel hét órára várják az egyesület vezetői. A munkálatok ideje alatt az egyesületi tagok részére horgászati tilalom lép életbe.

Zalabaksán, a Baksa-tavon szintén szombaton reggel hét órai kezdettel – immár tizedik alkalommal – rendezik meg a horgászok körében különösen kedvelt 24 órás halfogó versenyt. Erre az előzetes regisztrációk alapján valamennyi hely elkelt már. A szabályzat értelmében a versenyzők maximum két bottal horgászhatnak, a folyamatosan zajló mérlegelésnél pedig a kifogott pontyot, amurt, kárászt, keszeget és harcsát veszik csak figyelembe. Csesztregen, a szabadidő és sportcentrumban – a község vasárnapi családi napjához kapcsolódóan – szombaton reggel hét órától pótolják be a koronavírus járvány miatt májusban elmaradt egyesületi horgászversenyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában