A jubileumi sajtótájékoztatón a múltról és a jövőről is szó esett

2020.06.03. 09:00

Harmincöt éves lett a városi tévé

A stúdióban ezúttal nem interjúra meghívott vendégek beszéltek magukról vagy az általuk képviselt intézményről, mert maga a Zalaegerszegi Televízió volt a tegnapi rendezvény főszereplője.

HP

Balaicz Zoltán polgármester két oldalán Frauenhoffer Márta ügyvezető és Miklós András stúdióvezető a sajtótájékoztatón Fotó: Katona

Fotó: © Katona Tibor

A városi médium jelenlegi vezetői, valamint a megyeszékhely polgármestere tartott sajtótájékoztatót abból az alkalomból, hogy 1985. április 1-jén, tehát harmincöt évvel ezelőtt alapították meg a Zalaegerszegi Televíziót. Megemlékeztek az elmúlt 35 évről, és szóltak a városi tv fejlődéséről, terveiről is.

A sajtótájékoztatón Frauenhoffer Márta, a televízió ügyvezetője köszöntötte az érdeklődőket a megújult stúdióban. Elmondta: a hétvégén készült el a híradó és az Egerszegi Esték című műsor új háttere, továbbá éppen tegnap érkeztek meg a műszaki eszközök, amiket a TOP program keretében, 32 millió forint értékű pályázat eredményeképpen szerezhettek be.

Balaicz Zoltán polgármester két oldalán Frauenhoffer Márta ügyvezető
és Miklós András stúdióvezető a sajtótájékoztatón Fotó: Katona

Hozzátette: a 90-es évek végén volt egy jelentős értékű beruházás, de a jelenlegi az eddigi legnagyobb értékű fejlesztés az elmúlt 35 év alatt. Balaicz Zoltán polgármester a tv-alapítás kapcsán megemlítette a már elhunyt Kovács Flórián egykori VMK-igazgató nevét, akinek fontos szerepe volt a helyi televíziózás beindításában. A polgármester gratulált a város segítségével megvalósult fejlesztésekhez, hozzátéve, hogy mindezek mögött ott van a tv gárdája, az ő szakavatott munkájuk nélkül nem lenne mindennek értelme. A fejlesztés részleteiről Miklós András stúdióvezető elmondta: négy új kézi kamerát és egy nagy vállkamerát tudtak venni, továbbá négy számítógépet a műsorszerkesztéshez. A beruházás további részében az adáshoz szükséges rendszertechnikai eszközök szerepelnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában