Koronavírus Zalában

2020.06.10. 09:00

Enyhültek a szabályok a hévízi szociális otthonban

A járványügyi enyhítéseknek köszönhetően részlegesen feloldották a látogatási és kijárási tilalmat a Teréz Anya Szociális Integrált Intézményben (TASZII).

Péter B. Árpád

Az egészség védelme most is elsődleges

Fotó: Shutterstock

A hévízi otthonban lakók egészségének védelmét azonban továbbra is elsődlegesnek tartják, szögezte le Papp Gábor polgármester, így csak rendkívül szigorú szabályok szerint lehet az intézménybe belépni, illetve ott tartózkodni.

– A látogatási szándékot előzetesen telefonon kell jelezni, egyeztetni – fogalmazott a városvezető –, főként azért, mert egy időben négynél több hozzátartozó nem lehet benn. Az is fontos, hogy egy lakót egyszerre legfeljebb ketten kereshetnek fel, és maximum 30 percig lehetnek vele.

Az egészség védelme most is elsődleges
Fotó: Shutterstock

Amennyiben mód van rá, a találkozást az udvaron, a szabadban javasolják, ám ha ez például az időjárás miatt nem lehetséges, akkor az intézményben csak a kijelölt helyen találkozhatnak a családtagok, tette hozzá Papp Gábor.

A látogatók hőmérős ellen­őrzést követően léphetnek be az intézménybe, a kézfertőtlenítés és a maszk viselése pedig kötelező a számukra. Vendégek csak 9 és 11, illetve 13 és 15 óra között érkezhetnek a Teréz Anya Szociális Integrált Intézménybe, hívták fel rá a figyelmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában