Két év után

2020.06.19. 07:00

A murakeresztúri plébánia újra önálló

Két év után újra önálló szervezeti egységgé vált a murakeresztúri plébánia. A faluban és a hozzá tartozó filián, Fityeházon június 15-től Vaslabán Csaba látja el az egyházi szolgálatot.

Gyuricza Ferenc

Varga László megyés püspök

Forrás: Kaposvári Püspöki Hivatal

Varga László megyés püspök szervezeti és személyi változtatásról határozott idén, ezek kisebb hányada Zalát is érinti. A legjelentősebb döntés a murakeresztúri plébániával kapcsolatos. Az új plébános gyergyószentmiklósi születésű, de pappá már Magyarországon szentelték 1996-ban. Vaslabán Csaba korábban Siófokon, Mernyén, illetve Balatonkeresztúron látott el egyházi szolgálatot. Közben több alkalommal is éveket töltött tanulmányi szabadságon, többek közt az olaszországi Luganóban.

Varga László megyés püspök
Fotó: Kaposvári Püspöki Hivatal

A kaposvári főpásztor Zalát érintő döntései közé tartozik még, hogy a nagykanizsai Jézus Szíve-plébánián töltött egyéves kápláni szolgálata után Tölgyesi Dávid Somogysámsonra kerül plébániakormányzónak. Az így meg­üresedő kápláni helyet pedig egyelőre nem kívánja betöltetni Varga László püspök.

A korábban káplánként szintén a Jézus Szíve-plébánián szolgáló papok közül Laczkó Flórián 13 év után Zákányfaluból Balatonboglárra kerül, míg Tomanek Pétert négy év kaposfüredi plébánosi megbízatás után Siófokra, a Sarlós Boldogasszony-plébániára helyezi át hasonló feladatkör ellátására a püspök. Vele együtt költözik a nagykanizsai születésű Koszoru Péter is, aki káplánként szolgál majd a Balaton-parti városban. Varga Pétert pedig a székesegyházi kerület esperesének nevezte ki az egyházmegye főpásztora, a 2000-től tíz éven keresztül Galambokon szolgáló pap a már említett Tomanek Pétert váltja ezen feladatkörben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában