A természet védelmére tanítanak

2020.06.08. 13:30

A kanizsai egyesület a fiatal generáció szemléletformálásán dolgozik

A ­megye első környezetvédelmi szervezete, a Kaán Károly Környezetvédelmi Egyesület több mint két évtizede áll a környezetvédelem szolgálatában. Az eltelt időszakban sokat tettek a diákok szemléletformálásáért.

Benedek Bálint

Benedek Miklós elnök elmondta: legfontosabb feladatuknak tekintik a természetvédelem és a klímaváltozás elleni harcot, s erőteljes fel­lépést.

– Mindig arra törekedtünk, hogy a felnövekvő generációnak új utat mutassunk, hiszen a környezetünk megóvása stratégiai feladat – fogalmazott a szervezet vezetője. – Igyekeztünk olyan projektekre pályázni, melyek valóban hasznosak a fiataloknak, hogy idővel tudatos felnőttekké váljanak. Jelenleg a „Zöld jövő” elnevezésű pályázatban dolgozunk együtt a Pannon Egyetem nagykanizsai campusával, a Nagykanizsai ­Tankerületi Központ támogatásával az óvodások és általános iskolások szemléletformálásáért. A programra 4,66 millió forintot nyertünk, melynek keretében már meglátogatottunk több települést, de a gyerekek rajzoltak és interaktív foglalkozásokon is szerepeltek. Ugyan a koronavírus-járvány most megakasztotta a projektet, azonban várhatóan augusztusban folytatjuk az előadásainkat.

Benedek Miklós büszkeséggel beszélt a szervezetük által évtizedekkel ezelőtt elindított, 5–6. osztályos gyerekeknek szóló országos természet­ismereti és környezetvédelmi versenyről is, melynek a megyei fordulóit rendre Nagykanizsán tartják. A népszerű viadalt az idén – a veszélyhelyzet miatt – kora ősszel rendezhetik meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában