Olcsóbbak lesznek a belépők

2020.06.04. 07:00

A családok helyzetéhez igazították az AquaCity fürdőkomplexum kínálatát

Az Aqua- Cityben még tart a felkészülés, de jövő szombatra kész lesz a vízi vidámpark a fürdővendégek fogadására.

Hajdu Péter

Június 13-án nyílik a strand – hangzott el a fürdőkomplexumban megtartott tegnapi sajtótájékoztatón. Ez egyébként korábban nem volt egyértelmű: a járvány első szakaszában még úgy volt, hogy idén ki sem nyithatnak. A városvezetés és az üzemeltető álláspontja azonban időközben megváltozott.

A szezonbeharangozó sajtótájékoztatón Balaicz Zoltán polgármester emlékeztetett: az AquaCity a 2002-es megnyitása óta szolgálja a várost és annak vendégeit. Azóta számos változás történt a hazai turizmusban, az utazási szokásokban, azonban – mint mondta – Zalaegerszeg idegenforgalma szempontjából még mindig az AquaCity a fő húzóerő.

Bánhegyi Péter, Balaicz Zoltán és Flaisz Gergő az egyik medence szigetén beszéltek tegnap az AquaCity jövő hétvégére kitűzött megnyitásáról Fotó: Pezzetta Umberto

– Amikor a koronavírus miatt megszorító intézkedéseket kellett hoznunk, át kellett gondolnunk azt is, mi legyen az AquaCityvel – említette Balaicz Zoltán. – Tavasszal úgy látszott, hogy elhúzódó járvánnyal kell számolni, így előzetesen azt a döntést hoztuk, hogy valószínűleg nem nyitunk idén nyáron. Ám látjuk a helyzet változását, s reméljük, hogy a járványnak nem lesz második hulláma, ezért újragondoltuk a szándékot. Sok család számára más lesz ez a nyár: vannak, akik elvesztették a munkájukat, mások a gyermekfelügyelet érdekében feláldozták a szabadságukat, így nem gondolhatnak nyaralásra. Ebben a helyzetben Zalaegerszeg és az AquaCity nem teheti meg, hogy ne nyisson ki, és ne biztosítson leg­alább egy pótnyaralási lehetőséget az embereknek. Ezért döntöttünk úgy, hogy mégis nyitunk, természetesen betartva a járványügyi szabályokat.

A polgármester hozzáfűzte: a körülményekhez igazodva szem előtt tartották, hogy a vendégek olcsóbban mehessenek a fürdőbe, és ott programok is várják őket, különös tekintettel a gyerekekre. Néhány összehasonlító adatot is közölt az árakról. Míg 2019-ben a felnőtt teljes árú belépő 3000 forint volt, idén 2600 forint lesz. Az Egerszeg kártyás felnőttek 1500 helyett 1300 forintért vehetnek jegyet, és ugyancsak e kártyával a nyugdíjas- és gyermekjegyek 600 forintba kerülnek.

 

Bánhegyi Péter, a Zalaegerszegi Létesítményfenntartó Kft. ügyvezetője a működéssel kapcsolatos tudnivalókról szólt. Elmondta: a vírushelyzet miatt a fürdők számára előírt szabályokat be kell tartani. A bejáratnál kézfertőtlenítőt biztosítanak, valamint tájékoztatót is adnak az egészségügyi előírásokról. A vizesblokkokat óránként, a medencéknél található korlátokat félóránként fogják fertőtleníteni. A pénztáraknál jelzik a másfél méteres távolságtartás szükségességét, de távolságtartást kérnek a vendégektől a medencék és a vendéglátóhelyek használatakor is. Ezenkívül – noha csak jövőre lesz kötelező – a fürdőben már idén minden szolgáltatás fizetéséhez biztosítják a bankkártyahasználat lehetőségét. Mindhárom nyári hónap utolsó szombatján lesz egy-egy strandröplabda-forduló, és Flaisz Gergő, a VMK igazgatója elmondta: hétvégenként tematikus programokat kínálnak. Június 13-án például a gyerekeknek szóló Manó nappal indítanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában