Koronavírus Zalában

2020.05.05. 07:00

Jóváhagyta az önkormányzat Zalaszentgrót új gazdasági programját

A veszélyhelyzetben nem ült össze áprilisban az önkormányzat, az aktuális ügyekben törvényi felhatalmazás alapján, a képviselők véleményének kikérése után Baracskai József polgármester döntött.

Szabó Judit

Jóváhagyta az önkormányzat a 2020–2024-es gazdasági programját, mely egyebek mellett Zalaszentgrót térségi szerepének erősítését, a városrehabilitáció folytatását, a munkahely­teremtést – a járvány miatt különös hangsúllyal – célozza, valamint energetikai és turisztikai fejlesztéseket tartalmaz. Szerepel benne például, hogy a termálfürdőben is megújuló energiát használnának az egész éves nyitvatartásért és a fenntarthatóságért.

Az önkormányzat vásárol egy utánfutót a zöldterületek karbantartásához és más feladatok ellátásához. Az utánfutót a fűnyíró traktor, a szerszámok, gépek és a zöldhulladék szállítására is használják majd.

Dr. Nyéki András, a IV. szá­mú körzet háziorvosa jelezte, hogy augusztus végén be akarja fejezni 1985. január 1-je óta folytatott munkáját. Baracskai József jóváhagyta azt a feladatellátási előszerződést, amit a praxis működtetési jogát megvásárló dr. Szántai Gáborral kötött a háziorvos.

A közterületek elnevezéséről elfogadott határozat szerint Zalakoppányban Szíj-Farkas útja, a csáfordi városrészben pedig Gulyás utca, valamint Fehér oldal is lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában