Zártkerti fejlesztések

2020.05.26. 15:00

Utakat aszfaltoznak, gyümölcsfákat ültetnek Pákán

A zártkerti területek fejlesztésére kiírt pályázaton 10 millió forintot nyert el nemrég a község önkormányzata.

Korosa Titanilla

A földmunkákat már korábban elvégezték

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Korosa Titanilla

Az összegből a hegyi birtokok megközelíthetőségét szeretnék javítani: az utak és a meglévő padkák rendbetétele mellett kialakítanának új szegélyeket is. Lukács Tibor polgármester a felújítással kapcsolatban úgy tájékoztatott, hogy a pákai kishegyen 300 méter hosszú szakaszon kap az út aszfaltburkolatot, a Csokma-hegyen pedig 100 méteres szakaszon alakítanak ki szilárd burkolatot. Emellett elvégzik az árkok kitisztítását is, és itt építenek új padkát.

A földmunkákat már korábban elvégezték
Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

A földmunkák megkezdődtek, a zártkerti útfejlesztés befejezési határideje július vége, az aszfaltozási munkák pedig a tervek szerint ma kezdődnek meg és várhatóan egész héten át tartanak. Kérik a szőlőbirtokok tulajdonosait, hogy ebben az időszakban gépjárművel ne induljanak el a hegyre. A polgármester azt is elmondta, hogy a csokmai hegyháton tündérkertet is létesítettek, melyben a göcseji vidékre jellemző őshonos gyümölcsfákat ültettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában