Átadó

2020.05.20. 10:00

Megújult környezettel, de a régi vendégszeretettel vár mindenkit a karosi Tourinform-iroda

Megújult a zalakarosi Tourinform-iroda. Az ünnepélyes átadót kedden rendezték.

Szabó Zsófia

Czimondor Nándor alpolgármester (balra) és Novák Ferenc polgármester az iroda avatóján

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szabó Zsófia

Új színnel, új arculattal, teljesen átalakított fogadótérben várják a vendégeket a Gyógyfürdő téri létesítményben. Az eseményen Novák Ferenc polgármester köszönetet mondott a Magyar Turisztikai Ügynökségnek, amely az iroda felújítását 23,5 millió forinttal támogatta.

Czimondor Nándor alpolgármester (balra) és Novák Ferenc polgármester az iroda avatóján
Fotó: Szabó Zsófia / Zalai Hírlap

Az avatón részt vett dr. Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója is, aki beszédében jelezte: a turizmus-vendéglátást mint a magyar gazdaság egyik fő húzó­erejét a koronavírus-járvány „kettévágta”. Pedig több százezer embernek, több tíz­ezer vállalkozásnak ad munkát az iparág.

– A turizmus mindig elsőként reagál arra, ha baj van, ugyanakkor mindig elsőként áll talpra. Azonban az egyetlen, végleges megoldást az újranyitás jelenti: ha vendég van, minden van. Először, mint mindig, a belföldi turizmus fog helyreállni. Hamarosan pedig jönnek a külföldiek is – hangsúlyozta dr. Guller Zoltán, aki kiemelte azt is: a tavaly meghirdetett egy­milliárd forintos Tourinform-iroda-­fejlesztési program teljes erő­vel folytatódik. Jelenleg a soproni, a keszthelyi, a tokaji, a hajdúszoboszlói iroda felújítása zajlik. Idén még további 25 irodát újítanak fel. Jövőre pedig többtucatnyi iroda kap fejlesztési támogatást. Az irodák egyfajta turisztikai fogadószobák, melyek nélkül nincs sikeres turizmus – összegezte dr. Guller Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában