Új játékok az oviban

2020.05.13. 07:00

Hamarosan egy sportpályát is építenek Zalaapátiban

Mintegy ötmillió forintból játszóparkot alakítottak ki az óvoda udvarán a Magyar Falu Program (MFP) pályázati támogatásával.

Pásztor András

Az óvodai játszóudvar minden kívánalomnak megfelel. A bejáráson Manninger Jenő és Vincze Tibor vette szemügyre az eszközöket Fotó: Bánhegyi Renáta

Az intézmény korábban üres udvarának több mint fele most benépesült kültéri játékelemekkel, mutatta a bejáráson Vincze Tibor polgármester, aki Manninger Jenő országgyűlési képviselővel vette szemügyre a játékteret. Az MFP kiírásai zömükben jól szolgálják a falvak igényeit, régi hiányokat lehet lépésenként pótolni, szögezte le a településvezető.

Vincze Tibor közölte: hamarosan egy sportpálya is létesül az udvar folytatásaként, amelynek 12x22 méteres mérete kellő teret kínál az ifjonti energiák levezetésére. Ennek tervezése, előkészítése már megkezdődött.

Az óvodai játszóudvar minden kívánalomnak megfelel. A bejáráson Manninger Jenő és Vincze Tibor
vette szemügyre az eszközöket Fotó: Bánhegyi Renáta

A polgármester a mostani helyzetről elmondta, a négycsoportos óvodában jelenleg ügyeleti rendszer működik, csoportonként 5-5 gyereket tudnak fogadni, a szülők igényei szerint. Az intézménybe „békeidőben” 78 ovis és hét bölcsis jár hét településről, s mint Pozsegovits Borbála óvodavezető elárulta, nagyon hiányoznak már, amit a kapu fölé ragasztott felirat is tanúsít.

– Szeretettel várjuk őket vissza, reméljük, minél hamarabb megnyithatunk – fogalmazott. – Persze, a kapcsolat élő maradt velük s a szülőkkel, hiszen az óvónénik rendszeresen ajánlásokat, játékokat, ötleteket küldenek a zárt Facebook-csoportokba, és kíváncsian várják a feltöltött képeket az otthoni foglalkozásokról, az elkészült alkotásokról. Sokan élnek is a lehetőséggel, küldik a képeket, s mi mindegyiknek örülünk.

A zalaapáti óvónők március vége óta home office-ban dolgoznak, s a közösségi felületeken való kapcsolattartás mellett szívesen adnak tanácsokat, és válaszolnak a felmerülő szülői kérdésekre. E héttől pedig már biztosítják a kiscsoportos felügyeletet azoknak a gyerekeknek, akiknek édesanyjuk, édesapjuk dolgozni megy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában