Koronavírus Zalában

2020.05.20. 07:00

Az országban másodikként Zalaegerszegen van lehetőség áthajtásos koronavírus-tesztelésre

Budapest után az országban másodikként a zalai megyeszékhelyen van mód az úgynevezett áthajtásos, fizikai érintkezés nélküli koronavírusteszt elvégzésére. Erről kedden a szolgáltatócég nevében Erdős Gergely, a város vezetése képviseletében dr. Vadvári Tibor alpolgármester tartott tájékoztatót.

Arany Horváth Zsuzsa

Mintavétel a tesztállomáson, háttérben dr. Vadvári Tibor és Erdős Gergely

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

A DriveCell Systems Zrt. és a Rollet jóvoltából bárki az autójában ülve elvégezheti a nukleinsav-alapú (PCR) koronavírustesztet. Az online regisztráció után az adatkezelés papírmentesen, digitálisan történik, a tesztelés pedig teljesen érintésmentes.

Mintavétel a tesztállomáson, háttérben dr. Vadvári Tibor és Erdős Gergely
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Május 20-tól (szerda–csütörtök–péntek) Zalaegerszegen, a Városi Sportcsarnok parkolójában díjfizetés ellenében hetente három napon reggel 8–12 óra között vehetik igénybe az autósok az áthajtásos koronavírusteszt-állomást. A hazai cég áprilisban indította el a tesztelési lehetőséget a fővárosban, Zalaegerszeg a második helyszín. Itt egyelőre naponta száz személy számára nyílik meg a lehetőség teszt elvégzésére, bejelentkezni, regisztrálni pedig a Tesztállomás.hu nevű platformon lehet. A QR-kóddal előre lefoglalt időpontra érkezik az autós a tesztállomásra, az ott kapott csomagban található eszközökkel és egy videófilm tájékoztatója segítségével saját maga veszi le a garatkenetet, ami zárt rendszerben kerül a budapesti laborba, a tesztelőt 72 órán belül e-mailben értesítik az eredményről. Amennyiben nem sikerült, megismétlik a mintavételt.

– Örömmel fogadtuk a tesztállomás érkezését, mivel ezáltal a megye lakosai újabb lehetőséget kapnak a tesztelésre, hiszen sokaknak a munkavégzéshez, orvosi beavatkozáshoz, határátlépéshez van szükségük érvényes tesztre. Reméljük, ennek hatására nemcsak alacsonyan tudjuk tartani a fertőzöttség szintjét, hanem egyre több negatív mintával a régió életét is hamarabb újra tudjuk indítani – hangsúlyozta dr. Vadvári Tibor, Zalaegerszeg alpolgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában