Cél az egészségügyi alapellátás

2020.05.04. 07:00

A rendelőt fejlesztenék Letenyén

A Magyar Falu Program keretében fejlesztenék a gyermekorvosi rendelő eszközállományát a településen.

Horváth-Balogh Attila

Farkas Szilárd polgármester

Forrás: Zalai Hírlap / Archív

Fotó: Horváth-Balogh Attila

Farkas Szilárd polgármester elmondta: a program 2020-as végrehajtásáról szóló kormányhatározat alapján az 5000 fős és ez alatti állandó lakosságszámú települések – bár város, de ilyen Letenye is – önkormányzatai a tulajdonukban lévő, állami finanszírozású orvosi rendelők működéséhez szükséges orvosi eszközök beszerzéséhez pályázatot nyújthatnak be a Magyar Falu Program kiírásában. A támogatás célja az egészségügyi alapellátás biztosítása, feltételeinek javítása, a megfelelő orvosi eszközállomány beszerzésének elősegítése. A polgármester hozzátette: fontosnak tartja, hogy a veszélyhelyzet idején a praxisok fejleszthessék, megújíthassák az eszközállományt – kiemelten igaz ez a gyermekorvosi rendelők esetében.

Farkas Szilárd polgármester Fotó: Horváth-Balogh Attila

Ezért a dr. Nagy Márton letenyei gyermekorvossal történt egyeztetés alapján döntött úgy az önkormányzat, hogy pályázatot nyújt be a meghirdetett felhívásra. A gyermekorvosi rendelő 2015 őszén a felújított Kárpáti utcai egészségházba költözött, azonban a meglévő berendezések elavultak voltak. Így jelen pillanatban modern környezetben cserére, megújításra váró vizsgálóeszközök és bútorzat találhatók a rendelőben.

A háziorvos véleménye alapján a pályázat keretében többek között vizsgálóágy, 2 lépcsős műtőzsámoly, műszerasztal, vérnyomásmérő, elektromos fonendoszkóp, mérleg testzsírmérővel, szemészeti kanál, vesetál, látás­élesség-vizsgáló, reflexkalapács, pupillalámpa, hőmérő, pólyázóasztalok, orvosi forgószékek, hűtőszekrény beszerzését tervezik.

Farkas Szilárd azt is elmondta, a faluprogramban pályázatot nyújtanak be a Szent Imre herceg utca egy szakaszának felújítására, játszóteret kívánnak létrehozni az egyedu­tai városrészben, valamint a közterületek karbantartására fűnyírótraktor beszerzését is megcélozzák – és bíznak a pozitív elbírálásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában