Koronavírus Zalában

2020.04.22. 12:00

Segítő beszélgetéseket ajánlanak fel a hévízieknek

A Teréz Anya Szociális Integrált Intézmény (TASZII) családsegítő munkatársai telefonos vagy online segítő beszélgetést ajánlanak fel mindazon hévízieknek, akiknek a járványügyi vészhelyzettel kapcsolatos korlátozások közepette lelki támogatásra van szükségük.

Péter B. Árpád

Az intézmény szakemberei úgy látják, hogy a korlátozások miatt átalakult életvitel, a be- és összezártság, valamint a veszélyhelyzetből adódó bizonytalanság, a munkahelyi körülmények megváltozása mind-mind hatással vannak a mentális és lelki egészségünkre. Éppen ezért az érzelmi támogatás most különösen fontos lehet, hiszen segíthet megbirkózni az átmenetileg megváltozott mindennapok kihívásaival.

Varga András, a TASZII vezetője felhívja a figyelmet arra, hogy a mentálhigiénés beszélgetés nem minősül terápiának, nem tanácsadás vagy egészségügyi ellátás, ezért azok, akik már most is járnak pszichológushoz vagy más segítő szakemberhez, továbbra is tegyék azt, a terápiát ne hagyják abba. Hozzátette: a médiában is sok hasznos információhoz lehet jutni, de úgy vélik, szükség van a helyi és személyes támogatásra is.

A Teréz Anya Szociális Integrált Intézményben Kóti Julianna a 30/487-89-20-as, Polgárné Bertók Orsolya pedig a 30/471-39-94-es telefonszámon várja a hívásokat, minden hétköznap 8 és 16 óra között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában