Mosolyvarázs digitális formában

2020.04.20. 13:00

Most is aktív a kanizsai Mit tehetnék érted? csoport

A Mit tehetnék érted? karitatív csoport fiataljai rendhagyó módon, énekkel, zenével, verssel is kifejezik törődésüket a nehéz sorsú emberek iránt.

Szabó Zsófia

A karitatív csoport egyik tagja, Deme Viktória Elza nevű kutyusával, otthonában készítette el a digitális ajándékot

Fotó: ZH

A Kanizsai Fiatalok Közössége Egyesület berkein belül évek óta aktívan tevékenykedő csapat korábbi akcióiról többször beszámoltunk. Ünnepek idején, ám a hétköznapokban sem hagyják magukra – lehetőségeikhez képest – a nehéz helyzetben élő embereket. Rendszeresen ellátogattak idősotthonokba, a kórházba vagy az átmeneti szállóba karácsonykor és húsvétkor. Apró ajándékokkal, zenés-énekes műsorral kedveskedtek az intézmények ellátottainak.

A karitatív csoport egyik tagja, Deme Viktória Elza nevű kutyusával, otthonában készítette el a digitális ajándékot Fotó: ZH

A koronavírus-járvány mi­att azonban új koncepciót kellett kidolgoznia a segítségnyújtáshoz a Mit tehetnék érted? csoportnak. Ugyanis azok az egészségügyi, szociális intézmények, amelyek korábban nyitottak voltak a látogatók előtt, jelen helyzetben az előírásoknak megfelelően nem látogathatók.

Szollár-Nikolics Zsanna, az egyesület elnöke, egyúttal a csoport vezetője elmondta: mindezek ellenére fontosnak tartja a közösség, hogy akár közvetve (is) meglepetést, vidám perceket szerezzen a nehéz sorsú embereknek. Most a hajléktalanszálló lakóinak készül „digitális ajándékkal” a csoport.

– Ezúttal viszont nem kéz a kézbe adjuk át meglepetésünket az intézmény lakóinak, hanem a modern technika segítségével – jelezte Szollár-Nikolics Zsanna. – A csoportunk szinte minden tagja aktívan kiveszi a részét a teendőkből. A tagjaink – mivel a járvány miatt nincsenek személyes, heti találkozóink – saját otthonukban készítettek kisfilmeket. Van, aki énekelt, van, aki verset mondott, s akad olyan is, aki kedves idézetet adott elő. Mindezt kamerával rögzítették s elküldték nekünk. Jómagam, valamint Pávlicz Erika és Fási Barnabás alelnökök a videókból egy komplett, összevágott műsort készítünk, amit DVD-lemezre másolunk. Ezt a lemezt küldjük be a szállóra, ahol lejátszón nézhetik meg az ellátottak – összegezte az egyesület elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában