A Halis István Városi Könyvtárban

2020.04.29. 07:00

Mindenkit várnak a civil véradásra Nagykanizsán

Jövő héten ismét civil véradásra várják a segíteni vágyó embereket a Halis István Városi Könyvtárban.

Horváth-Balogh Attila

Minden alkalommal félszáz körüli véradó nyújtja karját

Fotó: archív/Szakony Attila

A szervezők, a Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület ügyvezető elnöke, Budavölgyi Kálmán és a bibliotéka igazgatója, Czupi Gyula az eseménnyel kapcsolatban tegnap sajtótájékoztatót tartott. Előbbi elmondta: többéves, 2012 óta tartó hagyomány, hogy évente két alkalommal, tavasszal és ősszel közös véradást tartanak. S ezek a véradások általában nagyon sikeresek, rendszeresen félszázan, vagy annál is többen vesznek részt rajtuk, ami azt jelenti, hogy az ilyen alkalmakkor átlagosan levett vérmennyiség több mint 120 ember megmentésére elegendő.

Minden alkalommal félszáz körüli véradó nyújtja karját
Fotó: archív/Szakony Attila

Czupi Gyula igazgató pedig azt emelte ki: a véradás helyszínét teljes mértékben elszeparálják, a véradókkal – a mostanában szokásos koronavírus-szűrés után – így sem az olvasók, sem a könyvtári dolgozók nem találkoznak. Ezért mindenkit arra biztat: aki segíteni kíván, jöjjön el bátran május 6-án szerdán, 12 és 16 óra között a könyvtárba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában