Koronavírus Zalában

2020.04.30. 16:08

Kidolgozták Keszthely 2025-ig tartó gazdasági stratégiáját

Nagy Bálint polgármester ismertette a város gazdasági programját az elkövetkező öt évre.

zaol.hu

Forrás: Facebook/Nagy Bálint

Fotó: Andras Belovari

„Gazdasági Program 2020-2025.

A kormányzat gazdaságösztönző támogatásai mellett Keszthely gazdaságára komoly hatással tud lenni, ha az önkormányzat világosan megfogalmazza és kidolgozza hosszú távú, önkormányzati ciklusokon átívelő gazdasági programját. Célul tűzi ki, hogy a város vonzó, élhető és szerethető legyen a lakosai, a vállalkozói számára. Továbbá elemi érdeke, hogy figyelembe véve a város adottságait, megfogalmazza reális jövőképét, és az ehhez szükséges stratégiai intézkedési sorozatot. Az elmúlt napokban megszabva az irányokat, felkérésemre a Városfejlesztő Kft. kidolgozta Keszthely Város 2025-ig tartó gazdasági stratégiáját. Legfőbb feladatunk az lesz, hogy Keszthelyt méltó helyére emeljük a Balaton-parti városok között, amelyre joggal lehetnek büszkék az itt lakók. Különböző területeken megfogalmaztuk a fő irányokat, amelyeket majd részfeladatokként fogunk megoldani az elkövetkező öt évben. A teljesség igénye nélkül: a város turisztikai jó hírének növelése, a minőségi szálláshelyek létrejöttének támogatása, a színvonalas kulturális- és sportprogramok szervezése, attrakció bővítés, valamint befektetői kézikönyv kidolgozása áll előttünk. Célként fogalmaztuk meg többek között a város vagyongazdálkodásának a korábbi évekhez képest hatékonyabbá tételét, lakáskoncepció kidolgozását, az üzleti célú önkormányzati ingatlanok városérdekhez történő koncepcionális használatát. Tervek között szerepel az ipari fejlesztés további bővítése, az úthálózat és a közterületek megújítása.

Mindehhez kiemelten fontos a kétirányú és folyamatos kapcsolattartás a város lakossága, a vállalkozók és a városvezetés között” – olvasható a közösségi oldalán közzétett posztjában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában