Átcímkézett támogatás

2020.04.11. 11:30

Hatszáz háztartásba juttatnak fertőtlenítőcsomagokat Murakeresztúron

Értékes higiéniai csomaggal járul hozzá a helyi családok járvány elleni védekezéséhez a Közművelődési Egyesület Murakeresztúr. A napokban közel hatszáz háztartásba juttatják el a fertőtlenítő- és tisztálkodási szereket.

Szabó Zsófia

A helyi családok, köztük Kassai József és Kassai Józsefné, nagyon örültek a csomagoknak

Fotó: ZH

Mint arról már ­korábban többször hírt adtunk: a Közművelődési Egyesület ­Murakeresztúr sikeresen szerepelt egy az Emmi által kiírt EFOP-pályázaton. A projekt támogatásából az elmúlt években számos eseményt, köztük hagyományőrző napot, régi lakodalmast, nemzetiségek napját, valamint ifjúsági és egészségmegőrzést szorgalmazó programokat hoztak „tető alá”. Azonban a jelen járványhelyzet miatt a pályázatból már nem rendeznek további közösségi programokat.

A helyi családok, köztük Kassai József és Kassai Józsefné, nagyon örültek a csomagoknak
Fotó: ZH

Kovácsné Deák Erzsébet, az egyesület elnöke elmondta: a kialakult helyzet új feladatok elé állította őket. Úgy döntöttek, hogy a projekttámogatás még fel nem használt részét aktuális és fontos dolgokra fordítják.

– Az EMMI lehetőséget biztosít arra, hogy a projektben érintettek számára tisztasági csomagot adjunk. A rendelkezésre álló, közel 2 millió forintból, mintegy 400 családnak tudtunk vásárolni tisztasági szereket. Azonban az egyesületünk, mivel a korábban tervezett közösségi programok elmaradnak, átcsoportosította költségvetését. Ennek köszönhetően további higié­niai csomagok ­beszerzésére nyílt lehetőség. Így azokba a keresztúri háztartásokba is jutnak tisztasági szerek, amelyekbe egyébként nem tudtunk volna biztosítani. Adományok révén a meglévő támogatást kiegészítettük további 200 család számára. Így ­összesen 600 családnak, valamint az egyesületünk tagjainak és a keresztúri mozgáskorlátozott csoportnak is adhatunk csomagokat, amelyek háztartásonként két darab orvosi maszkot, fertőtlenítőszert, mosogatószert, folyékony szappant, tisztítókendőt, mosógélt, zsebkendőt és WC-papírt tartalmaznak – összegezte Kovácsné Deák ­Erzsébet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában