folynak a munkálatok

2020.04.03. 09:00

Hamarosan elkészül a kanizsai Zrínyi-iskola lábazata

Már dolgoznak a szakemberek a Zrínyi székhelyintézmény sérült és hiányos lábazatának helyreállításán.

Szabó Zsófia

Szilvási János és Bodó Tamás dolgozik a lábazat helyreállításán Fotó: Szakony Attila

Fotó: Szakony Attila

Mint arról korábban többször írtunk: a város önkormányzatának jóvoltából újították fel több ütemben az egyik legnagyobb múltú nagykanizsai általános iskolát. Évekkel ezelőtt első körben a nyílászárókat cserélték ki, majd később, 2017 nyarán az épület külső homlokzatának felújítására került sor. A beruházás akkor összesen 70 millió forintba került. Ezt követően az említett kivitelezéstől függetlenül újabb korszerűsítés kezdődött az intézmény környékén.

Szilvási János és Bodó Tamás dolgozik a lábazat helyreállításán
Fotó: Szakony Attila

A Területi infrastrukturális fejlesztések projekt keretében a városban több helyen utakat és járdákat újítottak fel. Ennek során a Zrínyi-iskola északi oldalán lévő úttestet és gyalogutat is helyrehozták. A munkálatok során az intézmény lábazatára szakszerűtlenül felrakott márványlapok több elemét ideiglenesen eltávolították, s a lapok között voltak, amelyek megsérültek.

A helyreállítás pedig a különleges szerkezetű épületelemek miatt régóta húzódott. Az elemek visszahelyezése a falra ugyanis speciális szakértelmet igényelt, nem lehetett volna úgy megoldani, hogy egy sérült elem helyett odatesznek egy másikat. A speciális burkolati elemek beszerzése sem volt egyszerű, és arra is várni kellett, hogy az időjárás lehetővé tegye a munkát. A városban több projektet lebonyolító Szabadics Zrt. vállalta, hogy rendbe hozza a sérült épületrészeket. A napokban elkezdődött a lábazat helyreállítása, amivel rövidesen, heteken belül elkészülnek a szakemberek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában