Képviselő-testületi ülés

2020.04.07. 10:00

Fejlesztenék a letenyei orvosi rendelőt

Pályázatok benyújtásáról is döntött a határ menti város képviselő-testülete a legutóbbi ülésén, illetve maga az önkormányzat is ír ki pályázatot.

Horváth-Balogh Attila

Az idei konyhakerti és kisállattartási szociális földprogram benyújtását egyhangúlag támogatták a képviselők, a város 2015 óta sikerrel valósítja meg a projektet. A Magyar falu program pályázatai folyamatosan jelennek meg a kormany.hu internetes portálon – a letenyei testület az önkormányzati tulajdonban lévő út-, hídépítés, felújítás alprogramban a Szent Imre herceg utca részleges felújítását szeretné elvégezni, az orvosi eszközbeszerzés alprogramban pedig a gyermekorvosi rendelő eszközfejlesztéséről hozott határozatot.

A városatyák, városanyák a barna mezős téglagyári projekttel kapcsolatos pályázat sorsát is megvitatták – mint arról korábban beszámoltunk, a területek rehabilitációjára, az egykori téglagyár épületeinek elbontására, közösségi centrum kialakítására került volna sor uniós pályázati forrásból. A testület azonban most arra a döntésre jutott, hogy az elnyert pályázati pénz felhasználásáról lemond a folyamatosan emelkedő építőanyagárak miatt, viszont 2021-ben az irányító hatóság javaslatára újabb pályázatot nyújt be.

A letenyei önkormányzat döntött arról is, hogy maga is ír ki pályázatot: méghozzá a II-es számú, tartósan betöltetlen háziorvosi körzetben felnőtt háziorvosi feladatok ellátására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában