Koronavírus Zalában

2020.04.24. 09:00

Csatlakozz a KoraKIhíváshoz! Idén virtuális csapatokban futhatsz a koraszülöttekért

Május első vasárnapján, azaz anyák napján, 5. alkalommal rendezte volna meg jótékony célú futóversenyét a Koraszülöttmentő és Gyer­mekintenzív Alapítvány.

Magyar Hajnalka

Tavaly, együtt futva azért más volt…

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: ZH Archív / Katona Tibor

Ám az egészségügyi veszélyhelyzet közbeszólt, hisz a Futás a Koraszülöttekért – „Másodszor is célba érünk” akció épp a koronavírus-járvány feltételezett tetőzésének időszakára esne. A szervezők, hogy ébren tartsák a mozgalom szellemét, formabontó, ám manapság kapós ötlettel álltak elő: a verseny kerüljön át a virtuális térbe. Okot ad erre a közösségi futás népszerűsége is, hiszen tavaly közel 700 nevező állt rajthoz, hogy összefogva teljesítse a Zalaegerszeg–Keszthely közötti távot.

Tavaly, együtt futva azért más volt…
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Most meghirdették a KOKI, azaz KoraKIhívás akciót. Ennek jegyében a közösségi médiában arra kérik a mozgalom szimpatizánsait, hogy alakítsanak virtuális váltócsapatokat, s azok tagjai fussák le május 3-ig a 66 kilométert, ki-ki egyénileg teljesítve az általa választott szakaszt. Ott és úgy, ahogy azt a kijárási korlátozás lehetővé teszi. Szabadban vagy futópadon, kinek mire nyílik módja. Arra is buzdítanak, hogy mindezt dokumentálják a résztvevők, s osszák meg a fotókat az esemény Facebook-oldalán. A kezdeményezéshez máris többen csatlakoztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában