Koronavírus Zalában

2020.04.01. 14:08

Az óvodai beiratkozás rendjéről tájékoztatott Balaicz Zoltán

A polgármester szerdán kiadott közleményét az alábbiakban közöljük.

zaol.hu

Fotó: ZH

Kedves Szülők!

Mint arról már bizonyára értesültek, az óvodai beiratkozás a 2020/2021-es nevelési évre a koronavírus okozta veszélyhelyzetben a köznevelésért felelős miniszter határozata alapján az eddigiektől eltérő módon lesz megoldva. Ezzel kapcsolatban Zalaegerszeg honlapján és a nyomtatott, valamint az elektronikus sajtóban minden fontos információ megtalálható lesz, itt a legfontosabbakat ajánlom figyelmükbe: Zalaegerszeg Megyei Jogú Város honlapján a https://zalaegerszeg.hu/…/200…/ovodai_felveteli_korzetek.pdf hivatkozási oldalon meg tudják nézni, hogy melyik a lakóhelyük szerinti körzetes óvoda.

A kötelező felvételt biztosító körzetes óvoda 2020. április 21-ig felveszi a körzetébe tartozó azon gyermeket, akiről nem érkezett jelzés, hogy a szülők kérése alapján más óvoda már felvette. Mivel a beiratkozáshoz szükséges iratok bemutatására a gyermek első óvodai nevelési napján kerül majd sor, nincs szükség szülői intézkedésre, a férőhelyet az óvoda biztosítja számukra a szülő külön jelzése nélkül is, ezzel is elkerülve a személyes kapcsolatba lépések nagyszámú kialakulását. Az intézmény tervező munkáját azonban segíti, ha a szülő telefonon, vagy e-mailben tájékoztatja az óvodát arról, hogy a kötelező felvételt biztosító körzetes óvodába kívánja beíratni gyermekét. Ha a szülő nem a kötelező felvételt biztosító körzetes óvodába szeretné gyermekét beíratni, akkor ezt a szándékát a körzetes óvoda nevének és címének megjelölésével telefonon vagy e-mailben jelezze az általa választott óvoda vezetőjének 2020. április 17-ig munkanapokon 8:00 óra és 17:00 óra között. Személyes intézkedésre csak különösen indokolt esetben kerülhet sor! A kötelező felvételt biztosító óvoda a körzetébe nem tartozó gyermekek felvételéről 2020. április 30-ig dönt, és erről írásban értesíti a gyermeket nevelő szülőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában