Minden korosztály számára vonzóvá tennék

2020.03.04. 17:30

Megújulhatna a Sétakert Nagykanizsán

A Sétakert megújítása évek óta napirenden van a dél-zalai városban, ám most pályázati lehetőség is társul az elképzelések mellé. Az önkormányzat a legutóbbi közgyűlésen döntött arról, hogy támogatási kérelmet nyújt be a Magyar Turisztikai Ügynökséghez.

Pásztor András

Az elképzelések szerint a régi pavilon is megújulna, illetve számos szórakozási, kikapcsolódási lehetőséget biztosítanának a különböző korosztályok számára

Fotó: Szakony Attila

Sikeres pályázat esetén megújulhatna a város legnagyobb területű – 3,5 hektár – parkja, s a tervezett attrakcióknak köszönhetően ismét látogatottá válna a terület. Az elmúlt időszakban egyébként több próbálkozás is volt arra nézve, hogy ismét vonzóvá tegyék a Sétakertet, ám a lakossági kezdeményezések hamar elhamvadtak.

Az elképzelések szerint a régi pavilon is megújulna, illetve számos szórakozási, kikapcsolódási lehetőséget biztosítanának a különböző korosztályok számára
Fotó: Szakony Attila

– A Magyar Turisztikai Ügynökségtől jelentős támogatás igényelhető a Sétakert turisztikai fejlesztését illetően – mondta el Balogh László polgármester. – A tervek szerint az igényelt 170 millió forintos támogatásból – melynek 10 százalékát, azaz 17 millió forintot önerőként vállalna a város – olyan átalakuláson esne át a park, ami minden korosztálynak kínálna kikapcsolódási lehetőséget. A tervezett fejlesztés során a meglévő értékek megtartása, megújítása mellett külön hangsúlyt kapnának a fenntarthatósági elvek és az ökológiai szempontok. Továbbá, hogy olyan eszközök kerüljenek kihelyezésre, melyek hiányt pótolnak a városban, hogy a park területén ne csak a kisgyermekek, de a kamaszok és az idősebb korosztály számára is biztosított legyen a felhőtlen kikapcsolódás.

A tervek szerint sikeres pályázat esetén felújításra kerülne a szökőkút, illetve a régi pavilon is. A park területén rendbe tennék a sétányokat és a közvilágítást, illetve interaktív táblákat helyeznének el, melyek a Sétakert történetéről mesélnének. A kisgyermekek számára játszóteret, a nagyobbaknak pingpongasztalokat, sakkasztalokat, streetballpályát, mászófalat, gördeszka- és rollerpályát alakítanának ki, míg az idősebb generáció számára pihenőtereket hoznának létre, illetve kültéri fitneszeszközöket is biztosítanának. A pályázatot március 10-ig kell benyújtani a Magyar Turisztikai Ügynökséghez, a szükséges 10 százalékos önerőt az önkormányzat elkülönítette az idei költségvetésben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában